Kateřina Krutilková

N o v ý J i č í n - Výsledky posledního kola základní části potvrdily, že HK Nový Jičín v prvním kole vyřazovacích bojů vyzve VHK Vsetín. Všechny série play-off se hrají na tři vítězná utkání a oba soupeři se klasicky střídají v pořadatelství. Čtvrtfinále odstartuje v sobotu 28. 2. na Lapači, kam se vrátí zase ve středu 4.3. V Novém Jičíně se hraje druhé utkání 2.3. od 18 hodin.

Výsledky posledního kola základní části potvrdily, že HK Nový Jičín v prvním kole vyřazovacích bojů vyzve VHK Vsetín. Všechny série play-off se hrají na tři vítězná utkání a oba soupeři se klasicky střídají v pořadatelství.  Play-off začíná už tuto sobotu 28. února. 

Vsetín vstupuje do těchto zápasů s obrovskými ambicemi a postup berou již trochu jako samozřejmost. Je zcela jasné, že Nový Jičín nedá valachům rozhodně nic zadarmo. V posledních zápasech sice nepředváděli úplně ty nejlepší výsledky, ale vše hodlá změnit v play-off.

Dle letošních vzájemných zápasů můžeme usoudit, že výkony obou týmů jsou opravdu vyrovnané. Vzájemná bilance vychází možná lépe pro Nový Jičín, ale výsledkově je na tom lépe Vsetín, jenž se po posledním zápase základní části umístil na 3. místě.

Vzájemné zápasy v základní části:

  1. Vsetín – Nový Jičín - 2:0
  2. Nový Jičín – Vsetín - 6:4
  3. Vsetín – Nový Jičín - 3:5
  4. Nový Jičín – Vsetín - 2:3 s. n.

V prvním zápase Vsetín Novému Jičínu nedal ani šanci se prosadit. Suverénně vyhráli 2:0.

První zápas bude pro novojičínské hráče opravdu těžký. Vsetín je opravdu nahecovaný a taky vsetínští fanoušci vytváří bouřlivou atmosféru.

Nový Jičín již ukázal, že i přes tyto podmínky to pro ně není žádný problém zvládnout. I přestože je Vsetín opravdu leader letošní sezóny, novojičínští porazili hostující Vsetín v 15 hráčích 6:4 a předvedli před domácími fanoušky parádní hokej. V dalším vzájemném zápase jel Nový Jičín do Vsetína dokonce s 14 hráči. Vsetínští fandové jim pro útěchu dali pár piv na střídačku, což jičínské borce nakoplo k třem bodům.

Čtvrtý zápas byl opět velice vyrovnaný. Vsetín skvěle bránil a Nový Jičín nepustil ke svému brankáři. Nakonec Vsetín díky Daňkovi vyhrál v samostatných nájezdech.

Fanoušci se zcela jistě mohou těšit na vyrovnaný boj plný napětí. Oba týmy chtějí postoupit. Vítězem se ale může stát pouze jeden – ten lepší. Pro fanoušky, kteří se nebudou moct zúčastnit zápasů osobně, budou připraveny textové onlajny na stránkách onlajny.cz

Ceny vstupenek na play-off:

sezení: 50,- Kč
stání: 40,- Kč

důchodci: 20,- Kč

na play off neplatí PERMANENTKY !!!

Jízdní řád čtvrtfinále play-off:

Jednotlivé série se hrají na tři vítězná utkání, pro jednu sérii tak připadá v úvahu maximálně pět zápasů.

ČF1:Vsetín- Nový Jičín (sobota 28.2.)
ČF2:Nový Jičín -Vsetín(pondělí 2.3.)
ČF3:Vsetín- Nový Jičín (středa 4.3.)
ČF4:Nový Jičín -Vsetín(pátek 6.3)
ČF5:Vsetín- Nový Jičín (neděle 8.3.)

Další čtvrtfinálové dvojice:

Přerov - Břeclav

Poruba - Hodonín

Technika - Opava