Kateřina Krutilková

Nový Jičín přivítá na domácím stadionu tabulkové rivaly z Opavy. Pokud domácí vyhrají, vrátí se zpět na 5. místo. Pokud ne, je takřka 100% jisté, že by do play-off nastupovali z 6. místa. Utkání začne na stadionu v Novém Jičíně v 17:00.

Pro Nový Jičín je to poslední domácí zápas základní části. Krom důležitosti zápasu chtějí hráči Nového Jičína zcela jistě předvést ty nejlepší výkony pro své fanoušky. Ovšem předchozí zápasy se Slezanem nebyly pro domácí zrovna, kdo ví jaké. Ze tří zápasů 2x prohráli, i když to bylo pouze o jeden gól, stále je to prohra. Na sebevědomí Nového Jičína by mohl přispět pohled bookmakerů, jenž vypsali na výhru Nového Jičína kurz 1,8, kdežto na výhru Opavy 2,73.


Nový Jičín předvádí v letošní sezóně opravdu chvalitebné výsledky s porovnáním se sezónou loňskou, ve které se nedostali ani do play-off. Letos je v jejich rozvoji a úspěchu sužuje velká marodka.

I přesto, že trenér Flašar řekl:“Ale my už můžeme hrát v klidu, protočit hráče, rozložit síly. Je nám jedno, na kterého soupeře v play-off narazíme.“ budou chtít novojičínští borci zcela jistě vyhrát.

Ovšem pro Opavský tým je tento zápas brán vážněji, protože ti chtějí do konce základní části hrát na 150%. Mezitím co v kabině Nového Jičína panuje celkem pozitivní nálada a hráči se zaměřují hlavně na co nejlepší výkony v play-off, Opava bojuje ještě o lepší umístění v základní části.

Opava v posledním zápasu takřka zničila Karvinou 7:0, ovšem předcházející výkony byly pro Slezany dost zničující. V roce 2015 z 13 zápasů vyhráli pouze 4, ale díky tomu, že předváděli v minulém roce fantastické výkony, dokázali se i s touto nehezkou bilancí probojovat na 5. místo.

Nejlepším střelcem HC Slezanu je zcela jistě Jakub Vítek (16+20). Mezi výborné útočníky patří také Petr Wolf (15+11), Tomáš Polok (13+16) a Tomáš Měch (11+22). Nejproduktivnějšími obránci jsou Josef Tichý (7+14), David Galvas (7+6) a Radek Tůma (3+6).