Kateřina Krutilková

N o v ý J i č í n - Nový Jičín přivítal v sobotu hosty z Přerova. Zubři skvěle zvládli zápas a z Nového Jičína si odvezli domů 3 body se skorém 5:1. Nový Jičín trápí velká marodka. V zápase se také zranil brankář Lukáš Šrámek, z čehož vyplývá, že nastoupil 3. brankář Kamil Gebauer, kterého to byl v letošní sezóně první zápas. Gebauer mluví o svém velkém návratu…

Z jakého důvodu Vás trenér povolal do brány?

Šrámek měl nějaký problém. Zdá se mi, že se zuby. Už po první třetině za mnou Šráma byl, ať se připravím, že má problém, ale nejsem si jistý, jestli to byly ty zuby.

Vstup trenéra Radomíra Grimma:

„Slečno, domluvte to na Nově. Vždycky na konci sportovních zpráv je borec na konec. Tak tohohle frajera nafoťte a normálně jej tam dejte se vším všudy, protože si to za dnešní výkon zaslouží. Kamil Gebauer po 20 letech :)…“

Jak se cítil v sobotu v bráně? Přece jenom jste hrálchytal po dlouhé době a navíc s tak silným soupeřem.

No bylo to hodně těžké, ale trénuju s klukama pravidelně, takže to bylo celkem v pohodě.

V jaké části zápasu byl podle Vás zlomový okamžik zápasu?

No podle mě začátek třetí třetiny, když jsme v přesilovce nesnížili na 2:1. A dostali jsme góly na 3:0,4:0…

Jaká je atmosféra týmu v tak oslabené sestavě?

Já myslím, že super. Semkli jsme se a hráli i za kluky, kteří momentálně nemohli hrát, protože jsou zraněni. Atmosféra je v pohodě.

Jaká je šance, že se před play-off tým opět zcelí?

To doufám, že velká, protože teď jsme dostali volno až do čtvrtka, abychom si mohli všichni odpočinout. Play-off je ještě daleko. Já věřím, že se kluci dají do kupy a do play-off půjdeme v plné síle.

Jak jste byl se svým výkonem v sobotu spokojen?

No… sebe hodnotit je opravdu těžké. Ten druhý gól byl určitě můj. Měl jsem zůstat stát a bylo by to po dvou třetinách 1:0. Nevím, těžko se mi to hodnotí. Po dlouhé době jsem si zase zachytal. O hodnocení mého výkonu jsou tu trenéři a další.

V sobotu přivítáte Hodonín. Co od tohoto zápasu očekáváte?

Já doufám, že vyhrajeme a už jen potvrdíme play-off na 100%.