Redakce

N o v ý J i č í n - Hokejisté Nového Jičína odjížděli do Opavy s vědomím, že jim vítězství zajistí posun v tabulce a vymění dnešního soupeře na 5.místě.To se jim povedlo díky třem využitým přesilovkám. Pikantní na tom je, že v těchto přesilovkách zkompletoval Robin Gebauer hattrick

Nový Jičín vstoupil do zápasu výborně. Už po 112 sekundách našel Mráz uličkou mezi obránci Ižackého, ten si vzal puk a svižnou střelou propálil Šafránka. Čekalo se, že Opavští svého soupeře zatlačí, ale jeho defenziva odolávala.

Naopak v 15. minutě se hosté radovali znovu. Před Šafránkem se v početní výhodě ocitl Gebauer a nadvakrát překonal opavského brankáře.

Na startu druhého dějství se Opavě podařilo vstřelit kontaktní gól. Po střele Galvase se puk putoval před brankovištěm, kde jej jako první vyšťoural Baďura a snížil. Krátce nato mohl srovnat navrátilec v opavské sestavě Lukáš Černý, jenže jeho střele z ideální pozice před brankou chyběla větší šťáva.

A tak na konci druhé dvacetiminutovky opět udeřili hosté. Chybu domácích potrestal zkušený Mikšan a vrátil Novojičínským dvoubrankový náskok – 1:3.

Slezanům se opět povedl vstup do třetiny, když v čase 44:15 proměnil přesilovku Galvas, který třaskavou bombou prostřelil Iláše. Pak ale početní výhodu využil i Nový Jičín. Před brankou si důrazně počínal Gebauer a bylo to znovu o dva góly.

Následně inkasoval dvojitý trest domácí zadák Tichý a dlouhou hostující přesilovou hru přetavil v další gól Gebauer, který tak prakticky rozhodl o osudu zápasu, a zároveň zkompletoval i svůj hattrick. Necelé tři minuty pak přidal šestý zásah do opavské klece Ižacký a upravil na konečných 2:6.

Opava touto prohrou přepustila páté místo v tabulce právě svému novojičínskému soupeři.