Milan Urban

Praha - V úterý proběhl aktiv druholigových klubů, po kterém je jasno o herním formátu třetí nejvyšší soutěže. V základní části bude opět rozdělena do tří geografických skupin.

V úterý proběhl aktiv druholigových klubů, po kterém je jasno o herním formátu třetí nejvyšší soutěže. V základní části bude opět rozdělena do tří geografických skupin.

Nováček z Letňan si ovšem derby s Kobrou nezahraje. Pražské celky jsou totiž ve dvou rozdílných skupinách.

Letci v čele s dvojnásobným mistrem světa Janem Hlaváčem budou hrát na Severu. Mezi favority této skupiny patří především Jablonec nebo ambiciózní Dvůr Králové.

Ve skupině Jih dojde k očekávanému souboji Havlíčkova Brodu s Táborem, jenž v létě získal hvězdného

Lukáše Endála. Východní skupinu nově oživí béčko Komety, které získalo licenci od Znojma.

V každé ze skupin je po osmi týmech. Základní část 2. ligy odstartuje 18. září, potrvá do 26. února. Každý s každým se utká dohromady šestkrát.

Po sezoně sestoupí do kraje dva týmy. Naopak vítěz druhé ligy dostane v baráži šanci zabojovat o účast v profesionální Chance lize.

Složení skupin

Sever: HC Draci Bílina, MOSTEČTÍ LVI, HC Děčín, HC Vlci Jablonec nad Nisou, BK Nová Paka, HC Wikov Hronov, HC Rodos Dvůr Králové nad Labem, HC Letci Letňany.

Jih: IHC Králové Písek, HC Tábor, BK Havlíčkův Brod, HC Kobra Praha, HC Řisuty, HC Příbram, SHC Klatovy, HC Stadion Cheb.

Východ: SKLH Žďár nad Sázavou, HC Kometa Brno ´´B´´, SHK Drtiči Hodonín, HHK Velké Meziříčí, HC Bobři Valašské Meziříčí, HK Opava, HK Nový Jičín, HC ISMM Kopřivnice.

Ďáblové zahájí soutěž utkáním doma. V sobotu 18.9.2021 budou hostit Plameny ze Žďáru nad Sázavou. Bude to první utkání domácích |Ďáblů v nově zrekonstruované hale.