Redakce, Kateřina Krutilková

N o v ý J i č í n - Ve středu vyhráli hokejisté v Břeclavi a postoupili 6.místo. Podobnou šanci mají v sobotu s Opavou. Dokáže Nový Jičín prodloužit svou sérii výher a tím se taky posune na 5. místo před Opavu? Nebo Opava ze čtvrtého místa, díky výhře v Novém Jičíně vyšťouchne Porubu?

Náš dnešní soupeř, HC SLEZAN OPAVA, přijíždí k odvetnému utkání z první čtvrtiny základní části se ziskem tří bodů po výhře 4 : 3.

Opava je aktuálně na 5.místě v tabulce při skóre 58 : 58 a se ziskem 32 bodů. V domácím prostředí se jim podařilo získat v 9 utkáních 21 bodů a aktivní skóre +10 branek- 1.místo, na cizích kluzištích v 9 utkáních 11 bodů a pasivní skóre –10 branek

7.místo.

Pro srovnání, našim se podařilo získat celkem 29 bodů a skóre 63 : 59tím se dostat na 6. místo se stejným ziskem jako náš poslední soupeř Břeclav, lepším brankovým poměrem. V 9 domácích zápasech získali domácí 16 bodů, skóre 32 : 30 a 5. místo. Venku v 9 utkáních 13 bodů, skóre 31 : 26 a 6.místo.


HK Nový Jičín

Domácí se ze začátku sezóny opravdu nedařilo, ovšem po nečekané výhře v Porubě (1:0) se body jen vezou. Nový Jičín vyhrál 4x v řadě, naposledy v Břeclavi (6:4) a to dokázal i s menším počtem hráčů než má Břeclav nebo další týmy, což ukazuje, že Nový Jičín není radno podceňovat.

Trenér Aleš Flašar v posledních zápasech sází na brankáře Iláše , který dokázal vychytat všechny poslední vyhrané zápasy. V Porubě dokonce jako jediný brankář letošního ročníku vychytal nulu.

Mezi nejproduktivnější útočníky patří Lehečka Jakub se 17 body (6+11) a Robin Gebauer s 15 body (5+10). Nejlépe bodovanými obránci jsou Flašar Patrik (2+9) a Prokop Petr (0+6) společně s kapitánem Přemyslem Vašutem (1+5), kteří mají na svém kontu 6 bodů.

HC SLEZAN Opava

Opava měla velice úspěšný start, kdy se jí podařilo 5x za sebou vyhrát. Po sléze ale začali prohrávat a jejich výkony byly proměnlivé. Opava si připsala po posledním zápase s Karvinou 3 body (5:4), ovšem Karviná jim to zadarmo nedala. Opavští hokejisté si museli výhru opravdu vybojovat, ale na druhou stranu se stále drží v horní polovině tabulky a tím si stále potvrzuje kvalitu týmu z minulého roku.

Opavský trenér Karel Suchánek se může pyšnit skvělými útočníky, jako jsou Měch Tomáš se 17 body (5+12) a také „gólmistrem“ Vítkem Jakubem (11+5), který už nastřílel 11 branek. Mezi nejproduktivnější obránce patří Tichý Josef (4+6) a Galvas David (3+5). V opavské bráně bude chytat Šafránek Dušan .



DALŠÍ SOBOTNÍ UTKÁNÍ 2. LIGY SKUPINY VÝCHOD (ČR)

15:30SK Karviná – HC Bobři Valašské Meziříčí