Redakce

N o v ý J i č í n - V sobotu čeká hokejisty Nového Jičína mužstvo z Frýdku-Místku, které pořád kočuje a čeká na otevření nové haly.

Dnešní soupeř prožívá těžkou sezonu z hlediska výstavby nového zimního stadionu a problémů s ledovou plochou nejen na tréninky, ale zejména cestování na jednotlivá utkání mimo domácí led.

Dosavadní zisk 14 bodů řadí HC F-M na 10. , předposlední místo tabulky. Skladba bodů je velmi zajímavá. Až do 12. kola ukrajovali vítězství svým soupeřůmpouzev prodloužení, nebo na samostatné nájezdy po dvou bodech.

Při tom je pozoruhodné, že sebrali body lépe umístěným týmům, např. v Porubě 3:4sn, nebo Hodoníně 5:4pp, a dokonce v Přerově 3:4sn. Rovněž Opava padla 3:2 sn. Naproti tomu podlehli, vždy po boji, v Karviné 3:2 a Bobrům 5:4.

Prvním tříbodovým ziskem je poslední utkání v Č. Těšíně, kde porazili hostující Karvinou 6:5. Rozhodla až poslední třetina a jediná branka Frýdku-Místku, který dokázal využít tři přesilovky proti jediné svého soupeře.

Není možné podcenit našeho tradičního soupeře ani v této situaci, kdy jsme získali o 9 bodů více a ve vzájemném utkání na domácím ledě pak mimořádně vysoké vítězství 8:0. V utkání, které se Frýdku silně nepovedlo.

V utkání, které začíná opět v 17,00 hodin, budou mít naši fanoušci možnost vidět 2 novojičínské odchovance, kteří hrají letos za Frýdek-Místek. V brance se objevuje Daniel Chvostek ( 4 utkání, průměr 3,14, úspěšnost 91,31 % ), v útoku pak Pavel Zedník ( 15 utkání, 4 branky a 6 asistencí )

Pikantní bude utkání pro Jaromíra Gogolku, který se po týdnu vrátí do Nového Jičína, ale již v dresu hostů.

 DALŠÍ UTKÁNÍ 2. LIGY SKUPINY VÝCHOD