N o v ý J i č í n - Ďáblové šli do posledního domácího zápasu s jednoznačnou snahou zvítězit. Dalo by se říci, že hráli se svým oblíbeným soupeřem. Na velmi kvalitní Hodonín letos umí a potvrdili to i dnes. Všichni hráči dnes zaslouží pochvalu. Adam Hilšer dnes vstřelil první druholigovou branku, která nasměřovala mužstvo k vítězství.

Utkání začalo v obrovském tempu a obě strany dávaly soupeři jasně najevo, že chtějí na konci zápasu zdvihnout ruce nad hlavu. Hrál se od první vteřiny kontaktní, ale férový hokej. Ďáblové ale pokračovali ve spalovaní šancí, kterých si v první třetině vyrobili dost. Soupeř byl lepší v kombinacích, ve hře u mantinelů i při vhazování. Když se dostal do naší třetiny, jeho útočná hra vyčerpávala naši obranu tak, že Ďáblové se vysíleni vlekli na střídačku. Byly to většinou těžké minuty, které řešili obětavostí a když už hořelo, zasáhl dnes skvělý Šimonů. Zahřmělo však pár sekund před koncem třetiny, když už Ďáblové tlak neustáli a vysíleni se modlili aby byla hra přerušena. Proti však byl Čejka, který v čase 19:37 dává Ďáblům gól do šatny.

     Za této situace je velmi těžké nastupovat do dalšího dílu zápasu, ale Ďáblové začali druhou třetinu jako by netahali za kratší konec. Opět předváděli obětavou hru, sice plnou nepřesností, ale dřeli a jezdili jako o život. Měli výhodu dvou přesilovek, ale ty jsou jejich největší bolestí. Pozitivem je, že je dokázali "ubránit". Celé utkání tak rozhodla obrovská chyba hostující obrany, která doslova namazala Ruferovi, který tváří v tvář Kubáňovi nezaváhal, vykoupal ho pohybem a jistě zavěsil. Od té doby jakoby Ďáblům narostla křídla. Najednou šlo všechno, přihrávky, důraz u mantinelu, dobruslování soupeře, rychlé střídání a Drtiči s nelibostí sledovali, jak jim Ďáblové dávají ochutnat jejich vlastní recepturu. A co víc, v čase 36:41 se podařila skvělá kombinace Kubovi, Ruferovi a Hilšerovi, který byť tísněný, z velmi ostrého úhlu volil střelu a světe div se, Kubáň vůbec nezareagoval a Hilšer tak vstřelil svou první branku ve II.lize. Poslední zápas sezóny tak zcela jistě obohatí i hráčskou kasu a máme informace, že to prý bude velmi, velmi drahé. Po 40 minutách to byla najednou opačně a do kabin odcházeli spokojeni Ďáblové.

     Všichni na stadiónu se těšili na třetí třetinu, neboť se hrál stále skvělý hokej nahoru dolů s množstvím osobních kontaktů, nekompromisní hra u mantinelu, a musím uznat, že velmi dobrý byl výkon rozhodčích, kteří nechali plynout hru a dali oběma soupeřům možnost rozhodnout zápas vlastními silami. Nicméně třetí třetina začala opatrněji a bylo vidět, že Hodonín již nechtěl udělat další chybu a změnil taktiku tak, že spíše vyčkával na chyby domácích. Ďáblové však dokázali přidat na tempu, nadále si vytvářeli velké šance, ale také pokračovali v jejich spalování. Nejblíže ke skórování byl Macuh, který, byť v pádu, dokázal vystřelit, Kubáň opět vůbec nereagoval a střela jen tak tak nezaplula do branky. Nakonec se ale podařilo a tribuny v čase 52:09 vybuchly nadšením, protože se konečně podařila přesná a rychlá kombinace Porubovi, a Finsterlemu, a Lehečka při zakončování zachoval chladnou hlavu a puk přesně poslal do prázdného kouta branky. Tentokrát neměl Kubáň vůbec žádnou šanci. Zbývalo necelých 8 minut do konce utkání a Drtiči šli na samou hranu rizika. Byli to ale Ďáblové, kteří náhle odebírali nepřesné přihrávky soupeři a vytvářeli si šance. Nejprve Holáň vyslal pumelici, která těsně minula branku hostí a byla to tedy pořádná bomba! Pak byl blízko, blizoučko Macuh k teči do prázdné branky, ale chyběli mu milimetry. A v této chvíli zafungovalo pravidlo nedáš, dostaneš. Hned z proti útoku se podařila Drtičům parádní kombinace když přes osu Ševčík, Mlynář se dostal puk ke Komínkovi a Šimonů neměl šanci. V následujících vteřinách zažívali Ďáblové peklo, neboť Hodonín byl náhle na koni. Za této situace zareagovala střídačka domácích a vzala si oddechový čas a musím uznat, že to byla skvělá věc v naprosto správný čas. Trenérům Ďáblů se podařilo konsolidovat tým a byť Drtiči šli tvrdě za vyrovnáním,skoro 2 minuty hráli bez gólmana, Ďáblové zahráli závěr utkání skvěle a soupeři vůbec nic nedovolili. Naopak, nebýt nedůrazu při zakončování Ďáblů a obětavosti hostujících obránců, skóre mohlo být ještě navýšeno ve prospěch domácích.

     Závěrem musím poděkovat skvělým divákům, zejména kotel podporoval naše borce po celý zápas a závěrečnou děkovačku si borci v bílých dresech parádně užili. 

Fotogalerie ze zápasu je ZDE



Asistent trenéra Kamil Gebauer
Dnes musíme hodnocení začít atmosférou. Ta byla parádní. Velké díky všem fanouškům za podporu! První půlku byl Hodonín lepším týmem. Ale nás dnes neskutečně podržel Danek v bráně. Ve druhé třetině jsme dokázali zápas otočit, po dvou chybách soupeře ve středním pásmu. Ve třetí třetině jsme odskočili na rozdíl dvou branek. A i když se Hodonínu před koncem podařilo snížit, na hráčích bylo vidět jak si dnes věří.
Dneska zápas neskutečně odmakali a poslední utkání doma, před výbornou kulisou, jsme zvládli. Pochvalu zaslouží celý tým. Výborný Danek v bráně. Naši junioři - Adam za první gól v Áčku a Holas s Honzou za hru v obraně.
Ještě jednou díky všem fanouškům.


NJHO