Redakce

Kopřivnice - utkání, kde výhra přibližuje k play off. Jak říkají fotbalisté, o šest bodů. Ďáblové byli celý zápas o krok vpředu a vyhráli zaslouženě.

Jestliže jsem pěl chválu na výkon Ďáblů v minulém utkání s Bobry, pak jejich výkon v Kopřivnici má slova jen a jen podtrhuje. Hráči se snad konečně srovnali s požadavky trenérů a je vidět, že systém hry a taktika byla od začátku nastavena správně, akorát déle trvalo pochopení a uvedení do praxe. Myslím, že konečně můžeme být spokojeni a spokojeni jsou zcela určitě i hráči a je to na nich vidět! Kopřivnice padla a to moc a moc chtěla! Ďáblové ale začali věřit ve své schopnosti a v nastavení systému a začali na ledě kouzlit. Dát 5 branek Kopřivnici doma a ještě v derby, to se nepodaří každý den. Také bych chtěl poděkovat znovu se rodícímu Ďábelskému kotli, který, stejně jako hráči, předvedli v Kopřivnici parádní představení a vím od kluků, že jim to hodně pomáhá. Ve chvílích, kdy se nedaří je nabíjíte k tomu, že k vůli Vám přece nemohou vypnout, ale ještě více makat a bojovat, jste šestým hráčem na ledě! Všem fanouškům velký dík, že jste nezlomili hůl. Na hráčích je vidět, jak moc si Vaší důvěry váží, začali si věřit a je to vidět na výkonech zejména Richarda Kobylíka, Lukáše Králíka, v posledních zápasech se probudil Dominik Kafka, očekávání začínají plnit Rok Macuh, Lukáš Finsterle. A máme v sestavě další borce, kteří jsou v zástupu a čekají na svou chvíli jako je Honza Poruba, který ne a ne navázat na skvělou loňskou sezónu, Mirek Krupa a Lukáš Irgl, kteří ukázali v zápase s Bobry, že když se chce, tak to jde a nemohu nezmínit Danka Šimonů, o jehož momentální formě by mohla spousta soupeřů napsat knihu s titulem - Ať dělám, co dělám, všude samý beton....

     Nepěkný úraz, bez cizího zavinění, utrpěl kotelník a Ďábel Kuba, nicméně věříme, že ho na dalším utkání uvidíme a i když je nyní trochu omezen, budeme fandit a hrát zejména pro něj! 

No, veledůležité tři body máme doma, ale musíme jít dál, zápas od zápasu, potřebujeme jich ještě hodně abychom sobě i Vám mohli nadělit dárek v podobě play of. 

Asistent trenéra Kamil Gebauer : 

Důležitá výhra, jsme spokojeni. Ale nemůžeme být spokojeni s naší hrou v
prvních dvou třetinách! Nebýt vynikajícího Danka v bráně, který nás podržel, tak
bychom po sobě jen smutně koukali. Chyběla nám pokora k soupeři. Kluci si
musí uvědomit, že je úplně jedno proti komu hrajeme. Každý zápas a je jedno,
jestli hrajeme proti prvnímu nebo poslednímu, musíme dělat věci, které
trénujeme, musíme dodržovat pravidla naší hry, bezpodmínečně. Po druhé
třetině jsme na tyhle věci hráče upozornili a těší nás, že ve třetí třetině kluci plnili
vše co jsme po nich chtěli. Díky tomu jsme ve třetí části Kopřivnici pustili do
jediné střely na naší bránu. Tohle je cesta jak můžeme uspět.
Velké díky patři našim fanouškům, kteří za námi dorazili a podporovali nás.
Děkujeme Vám.
Strašně moc nás mrzí událost z konce utkání. Celý tým přeje našemu fandovi
bezproblémové uzdravení a těšíme se, že tě Kubo opět brzy uvidíme na zápase.