Redakce

Havlíčkův Brod - Hosté se podobně jako v Kopřivnici ujali vedení, ale do konce 1. třetiny domácí otočili a vedení postupně navyšovali. Ďáblům svitla naděje ve 49. minutě, kdy vstřelili dvě rychlé branky. Závěr patřil opět domácím, kteří do prázdné branky upravili výsledek do konečné podoby.

Napsali o nás : 

Do utkání vstoupili aktivněji domácí. I přesto však šel jako první do vedení Nový Jičín. Dominik Kafka při signalizovaném faulu soupeře ve vlastním oslabení zachytil rozehrávku Bruslařů a posunul kotouč na rozjetého Lukáše Finsterleho, který v úniku forhendovou kličkou překonal Martina Holíka. Ještě v té samé početní výhodě havlíčkobrodští hokejisté srovnali stav utkání, když Tomáš Ludvík šikovně tečoval střelu Petra Kuchty. O pár minut později Tomáš Ludvík znovu tečí překonal Daniela Šimonů. Tentokrát při klasické hře vložil hůl do rány Martina Nepokoje. Bruslaři v první třetině vstřelili ještě třetí gól. Velký tlak zužitkoval střelou z pravého kruhu Jakub Matušík.

Ve druhé třetině pokračovala obrovská převaha Havlíčkova Brodu. Patrik Přidal jako první dojel Miroslavem Třetinou nahozený kotouč, z rohu kluziště si sjel před bránu a nadvakrát překonal bezmocného gólmana hostů. I přes další tlak a čtyři přesilové hry Bruslařů ve druhé periodě další branka nepadla. Ve velkých šancích se postupně ocitli Roman Mikeš, Patrik Přidal, Petr Kuchta a Jakub Matušík. Ani jednomu se však Daniela Šimonů překonat nepodařilo. V Kotlině bylo také k vidění gesto fair play, když Miroslav Třetina odvolal faul soupeře, po kterém by šel Nový Jičín do tří.

Ve třetí části hry hosté zabrali. Nejdříve však svůj již pátý gól zaznamenali Bruslaři. Roman Mikeš nahrál rozjetému Patriku Přidalovi, jenž se nacpal před bránu a bekhendem prostřelil Daniela Šimonů. Pak zaúřadovali hosté, když ve třiceti pěti sekundách vsítili dvě branky. Nejdříve Lukáš Finsterle vyřešil přečíslení dva na jednoho přesnou střelou. O chvilku později havlíčkobrodský gólman vyjel z brány odstřelit volný puk. Trefil však jenom Jiřího Slováka, jenž následně zakončoval do prázdné klece. Nakopnutí Ďáblové pak hodně útočili a působili domácím nemalé problémy. Nakonec ale při hře v šesti dostali gól do prázdné brány z hole Luboše Voříška. V úplném závěru ještě po samostatném úniku přidal sedmou branku Richard Cachnín. Bruslaři tak za vítězství připsali tři body do tabulky.

Ohlasy trenérů

Richard Cachnín (BK Havlíčkův Brod): Dnes jsme hráli po sérii porážek. Měli jsme takovou malinkou krizi. Nedávali jsme góly a hodně jsme kasírovali. Dneska jsme ale měli utkání padesát minut neskutečně pod kontrolou. Dá se říct, že se hrálo skoro na jednu bránu. Neproměnili jsme nějaké tutovky a místo abychom dohráli zápas v poklidu, tak jsme dvěma góly nakopli soupeře k tomu, aby utkání zdramatizoval. Závěr jsme ale zvládli a bereme tři body. Mančaft dneska tu výhru potřeboval.

Petr Macháček (HK Nový Jičín): Domácí zvítězili zaslouženě. Úvod utkání nám nevyšel, když jsme vedli 1:0, ale Havlíčkův Brod otočil vývoj utkání. Nedokážeme udržet vedení, abychom dostali domácí pod tlak. Ve druhé třetině jsme se herně zvedli. Domácí neměli velký tlak do branky. Byli jsme daleko pozornější v obranném pásmu. Do třetí třetiny jsme hráče nabádali k tomu, že se hokej hraje šedesát minut. Dokázali jsme se vrátit do zápasu. Za dvě minuty může být rozdíl ve skóre o jeden gól. To se nám povedlo, i když jsme záhy udělali chybu. Ke konci utkání jsme dostali Havlíčkův Brod pod tlak, když jsme hráli power play a bylo tam několik nevyužitých šancí. Při hře bez brankáře jsme dostali šestou branku, která ukončila celé utkání. Potom jdeme na poslední minutu na led a necháme si dát zbytečný gól. Když jsme si šli zahrát hokejíček, za to musím kluky pokárat. Velké absolutorium patří Danielu Šimonů, který předvedl fantastický výkon v brance.

zdroj : https://www.bkhb.cz/zapas.asp?id=Do-tretice-vseho-dobreho-Bruslari-porazili-Novy-Jicin-3130