Bohumil Vincura

N o v ý J i č í n -

Fotogalerie ze zápasu 

V první třetině sice oba týmy začaly opatrně, ale přesto to byl rychlý a pohledný hokej, kdy se hráči nevyhýbali osobním soubojům, ale vše v rámci pravidel Fair Play, ostatně tak tomu bylo po celý zápas, i když někdy pořádně zajiskřilo.Ďáblové se sice po většinu času bránili, ale přesto se Honzovi Porubovi ve 13 minutě podařilo skórovat a Ďáblové šli do kabin s náskokem jedné branky.

Ve druhé třetině Bobři přidali v důrazu i v rychlosti, šli až na samou hranici rizika, Ďáblové tak občas jejich rozehrávku vystihli a dostávali se do šancí, což hned v první minutě druhé třetiny předvedl Rok Macuh, který vystihl přihrávku soupeře, přesně přihrál Honzovi Porubovi a ten vyzval ke skórování Filipa Paličku. A hlediště vybuchlo 27s po zahájení druhé třetiny podruhé, Filip nezaváhal a přesnou střelou překonal výborného Sachra v brance hostů. Pokud by někdo čekal, že to Bobry rozhodí, tak se spletl. Hosté místo nervozity ještě více přidali na důrazu a občas to vypadalo v naší obranné třetině jako na střelnici. Ďáblům vůbec hra soupeře neseděla, bránili dlouhé minuty v pěti a utahané pětky se z posledních sil ploužily na lavičku. ValMez stále trpělivě hrál svou hru a nevynechal žádnou příležitost ke střelbě na branku. Obránci pálili ze všech pozic na Loubala, zatím co útočníci zahušťovali prostor před brankou tak, aby náš gólman nic neviděl. Tato taktika se jim vyplatila hned ve 24 minutě, Seidler, kdy nejprve domácí přestáli dlouhé obléhání Bobrů a tutovkou Seidlera, ale pak se osvobodili a vydali střídat. Utahané pětce, která již myslela pouze na střídání však puk sebral opět Seidler a v samostatném nájezdu nekompromisně zavěsil. Loubal, který musel být po předchozích těžkých minutách značně vyčerpán, tentokrát neměl šanci, Seidler to opravdu udělal moc šikovně a hlavně v plné rychlosti. A tentýž hráč si to zopakoval v minutě zápasu, kdy Ďáblové opět čelili mnoha a mnoha střelám a bylo opravdu jen otázkou času, kdy jedna z nich skončí v síti sotva stojícího Loubala. Tak se i stalo. Další bomba Seidlera nekompromisně zaplula za záda našeho brankáře a Bobři vyrovnali. Tak skončila i druhá třetina.

Třetí třetina začala přesně tak, jako ta druhá skončila. ValMez vsadil opět na rychlou hru se spoustou přihrávek a to Ďáblům vůbec nesedělo. Navíc Bobři přidali na důrazu a byli to oni, kteří jasně dali soupeři najevo, kdo je pánem na ledě. Ďáblové se snažili, dřeli doslova na krev, nevynechali jediný souboj, ale co to bylo platné, když byli ve všech směrech krok za soupeřem. Přesto se Bobrům vůbec nedařilo utkání rozhodnout. Ba naopak, soupeřovy taktiky hrát na samé hranici rizika mohli využít nejprve Hruška, jehož bomba dokonce pohnula Sachrovou výstrojí, po něm byl v obrovské šanci Slovák, ale také Sachra nepřekonal a poslední šanci překonat výtečného gólmana v bráně Bobrů měl Poruba, na jehož bombu z úhlu Sachr vůbec nezareagoval, ale střela proletěla jen kousek nad horní tyčkou. Pak Bobři opět zamkli domácí před vlastní brankou a střela střídala střelu a naše obrana se opět ocitla v ohni. Ale ani Bobrům se nedařilo překonat Loubala, který toho moc neviděl. Když už se hra zvolnila, a oba týmy se evidentně těšily na zisk alespoň jednoho bodu, přišla pro domácí nešťastná 59 minuta, kdy Vaněk nevěděl co s pukem, nastřelil ho za Loubalovu branku a ten se odrazil nešťastně úplně na druhou stranu, kde byl u tyčky Dvořák a ten měl velmi snadnou práci. Utkání rozhodlo štěstíčko, kterému šli Bobři prostě více naproti. Nutno však podotknout, že hosté vyhráli zcela zaslouženě. Byli celý zápas lepší a to ve všech oblastech. Byli rychlejší, techničtější, silnější v soubojích a celý zápas svému soupeři diktovali hru. 

     Utkání mělo však i svá negativa. Prvním bylo zranění ve tváři Baroše, který utkání nedohrál. Bylo to ze strany Ďáblů nezaviněné a nechtěné a my přejeme Barošovi aby to nebylo vážné a v příštím utkání aby byl fit. Druhé negativum je, že Ďáblové opět (již podruhé v této sezóně), nedokázali poděkovat svým fanouškům a ztratili se z ledu jako duchové. Chci tímto hráčům připomenout, že diváci si zaplatili vstupné, celý zápas Vás podporovali a fandili a myslím si, že ti, kteří hokeji rozumí, viděli Vaši neskutečnou dřinu, že jste si celý zápas poctivě odmakali a že jste na ledě nechali vše. Byli připraveni Vám za to poděkovat, ale nakonec neměli komu. Vím, že ta prohra Vás neskutečně mrzela a že jste se cítili doslova jako zpráskaní psi, ale skutečná hodnota bojovníka se projevuje tím, že dokáže uznat svou porážku, a to ať je jakákoliv, a zejména ocenit ty, kteří ho v jeho boji podporovali.....

Ze stránek Bobrů :

Bobři otočili dramatický duel v Novém Jičíně a zvítězili za tři body

Stejně jako v prvním vzájemném měření sil odehráli i tentokrát Valaši s Ďábly vyrovnanou partii do posledních vteřin. Valašské Meziříčí bylo většinu utkání aktivnější, ale brankář soupeře držel naděje svého týmu až posledních momentů utkání, kdy minutu a půl před koncem rozhodl Dvořák. Nyní čeká na Valachy týden volna, po kterém pojedou na led suverénního Šumperku.

Hodnocení trenéra Petra Macháčka :