Bohumil Vincura

Opava - Do poloviny utkání byli Ďáblové v poli dominantní, ale bez proměnění šancí. Domácí šli šťastnou tečí do vedení, které potvrdili v následující přesilovce. Stínem utkání je zranění tří hostujících hráčů, kteří utkání nedohráli.

Ďáblové tentokrát opravdu měli na to odvézt si z Opavy minimálně bod. Ve vyrovnaném utkání nakonec rozhodlo štěstíčko, které stálo na straně Opavy. Nicméně máme pár zápasů za sebou a tak jsem si dovolil udělat malou statistiku, ze které jasně vyplývá, kde Ďábly tlačí bota. Ďáblové hráli za všechna dosavadní utkání 61 přesilovek, soupeř 52, což je velmi pozitivní ukazatel(počítány byly pouze 2 minutové tresty). Tím ale veškerá pozitiva končí. Soupeř využil své přesilovky v 15,4%, Ďáblové ve 13,1%, což by také ještě nebyl takový problém. Ten však nastává, bohužel, pokud si spočítáme obdržené branky při přesilovkách. Soupeř Ďáblům nadělil v oslabení celkem 6 branek, což je katastrofálních 11,5%, zatím co Ďáblové dali v oslabení 2 branky, což činí 3,3%. Zcela evidentně nezvládáme přesilovky ani v útočném a ani v obraném pásmu. Zde musí tým opravdu zapracovat.

Hodnocení utkání z pohledu Opavy : 

Úvod utkání vyšel o něco lépe hostům z Nového Jičína, ale vážněji domácí branku ohrozit nedokázali. A tak jako první mohl skóre utkání otevřít Černý, který ale ve vyložené šanci branku přestřelil. Poté měli Ďáblové možnost přesilovky, tu ale proměnit nedokázali. Ve druhé částí první periody kotouč pravidelně měnil svého majitele. Velkou šanci měl ještě 20 sekund před první sirénou z dorážky Cihlář, vychytal jej ale Loubal. A tak se do kabin odcházelo za nerozhodného stavu.

Ten vydržel dlouho i ve druhé třetině - Macuha totiž vychytal Daňa lapačkou, následně Ďáblové neproměnili přesilovou hru. Dostali ovšem druhou příležitost a vypadalo to, že půjdou do vedení. Pecha totiž mohl zakončovat do téměř prázdné branky, Daňu ale na poslední chvíli v brance zastoupil Chalupa.

Necelé 4 minuty před koncem druhé dvacetiminutovky se opavští fanoušci konečně dočkali. Zdeňkovo nahození od modré tečoval tělem Hendrych a Opava vedla. 21 sekund před koncem druhé třetiny bylo na opavském zimáku ještě veseleji. Zdeněk vypálil z levého kruhu a Opavští vedli o dvě branky.

V poslední třetině se Nový Jičín snažil o vyrovnání, Slezan ale pozorně bránil. Navíc mohl udeřit ve vlastním oslabení, Štindl ale z brejku vůbec netrefil zařízení. Uklidnění do opavských řad mohl přinést Wolf, z nařízeného trestného střílení ale do opavských řad uklidnění nepřinesl. A tak to ještě hosté zkoušeli v šesti, skóre už se ale neměnilo a Opava bere další tři body.

Ohlasy trenérů

Pavel Zdráhal (trenér Opavy): "Nejcennější výhra letošní sezóny. Nový Jičín byl před utkáním před námi, ale i tak jsem cítil, že jsme lepší tým. Přesto nás Jičín v momentech přehrával a rozhodně nebyl horším týmem. Nás naštěstí opět držel brankář. Dali jsme šťastný gól, který nás uklidnil, a druhá trefa přišla z parádní přesilovky. Třetí třetinu jsme sehráli dobře." 

Petr Macháček (trenér Ďáblů) : Do utkání jsme vstoupili aktivněji než domácí a postupem času si vytvářeli šance. Vůbec jsme s nimi ale nedokázali naložit góĺově a tak šli domácí do vedení brankou ve 36. minutě , pro nás smolnou, pro ně šťastnou, dosaženou tělem. Využili i následnou přesilovku. Do třetí třetiny jsme už šli do rizika, otevřeli jsme více obranu a chtěli dát kontaktní gól, který by nám určitě pomohl. To se nám, i přes další šance , nepovedlo. Chtěl bych vyzvednout brankáře obou týmů, byli určitě nejlepšími hráči na ledě.