Bohumil Vincura

Žďár nad Sázavou - po páteční porážce s Havlíčkovým Brodem čekal Ďábly další tým z Vysočiny. Žďár nehraje tak jako loni, ale pro naše mladé mužstvo není žádné utkání lehké. I pře vedení 3:0 se výhra v prodloužení cenní. nyní nás čeká pět utkání ze šesti na hřištích soupeřů.

Skvěle rozehraný zápas, kdy jsme vedli 3:0, jsme nakonec vyhráli v prodloužení. Soupeř využil naší největší slabiny, což jsou přesilové hry a v naší přesilovce udeřil, snížil na 1:3 a od této chvíle jsme ztratili kontrolu nad utkáním. Po základní hrací době, kterou nutno říci, jsme, se štěstím, přežili remízou, udeřil 43 sekund po zahájení prodloužení Macuh, který s chladnou hlavou rozhodl o zisku druhého bodu. Naše přesilovky jsou katastrofální, ztrácíme při nich body i zápasy a na konci sezóny nás to bude určitě mrzet...

Trenér Petr Macháček :

Povedlo se nám, po nepovedeném utkání doma s Brodem, zvítězit ve Žďáru a to byl náš cíl. Utkání se pro nás vyvíjelo dobře a v půli zápasu jsme vedli o tři branky .Jenže domácí jsme nakopli v naší přesilovce, kdy nám ujel hráč a snížil. Od té chvíle se domácí dostali zpátky do zápasu a do konce druhé třetiny srovnali skóre. Ve třetí třetině byly šance na obou stranách , ale oba týmy si hlídali bod až do konce základní hrací doby. V prodloužení jsme rozhodli o našem vítězství hned v prvním střídání.
Odehráli jsme dvě utkání během čtyřiadvaceti hodin s bilancí výhry a prohry. Byly to náročné zápasy a my jsme s tímto výsledkem spokojeni. Klukům jsme za něj poděkovali a dali dva dny volno na regeneraci.