Bohumil Vincura

N o v ý J i č í n - Domácí měli na paměti výprask z Brodu a chtěli soupeře potrápit. I přes převahu hostí byl výsledek do poloviny utkání lichotivý. Kvalita soupeře se projevila a proměňování šancí, po chybách domácích, bylo učebnicové. Zítra zajíždějí do Žďáru s odhodláním napravit dnešní prohru.

V prví třetině dominovali hosté, jejich kombinace mají oči, jsou rychlejší, lépe si přihrávají, Ďáblové se jim vyrovnali teprve v posledních třech minutách, ale Ďáblové mívají první třetinu skoro vždy slabou. 

Ve druhé třetině padlo celkem 6 branek a bylo to jako na střelnici. Nicméně vedení hostů bylo po dvou třetinách naprosto zasloužené. Byli kompaktnějším týmem, rychlejší, lépe kombinovali. Ďáblové sice dřeli, to se jim nedá upřít, ale na hosty to vůbec nestačilo. 

Třetí třetina byla pro Ďábly naprostý propadák a prohráli ji 1:4. Havlíčkův Brod je zřejmě pro náš tým absolutně neoblíbený soupeř, který nás přehrál v prvním i ve druhém vzájemném utkání ve všech oblastech. Není nic, zač bych mohl Ďábly ve třetí třetině pochválit. A nemohu je pochválit ani za to, že divákům, kteří je povzbuzovali až do konce, nedokázali ani poděkovat. Havlíčkův Brod si ve třetí třetině jen skvěle zatrénoval.

Hodnocení trenéra Petra Macháčka : 

Plán utkání byl, co nejdéle zůstat v zápase. Chtěli jsme aby se rozhodovalo až v závěru zápasu a to se nám nepovedlo. Utkání jsme ztratili už v polovině, kdy jsme nakupili spousty chyb a hosté nás nemilosrdně trestali.Vrcholem byly dvě inkasované branky v naší přesilovce a pak už se utkání jen dohrávalo a hosté si jej po zásluze užívali.
Hned zítra odjíždíme k dalšímu utkání, ve kterém chceme uspět. Zápas jsme si vyhodnotili , rozebrali. Klukům jsme řekli ať večer dobře zregenerují, hodí zápas za hlavu a soustředí se na další zápas.
Chceme poděkovat fanouškům, kteří nás i přes nepříznivý stav podporovali a fandili.

FOTOGALERIE ZDE