Redakce

N o v ý J i č í n - Domácí Ďáblové předvedli výborný bojovný výkon, kterým po zásluze získali tři body. Opět si dokázali, že mohou hrát s každým soupeřem a porazit ho.

Na novojičínském Zimáku by vidět opět skvělý hokej v podání Ďáblů, ke kterému se od druhé třetiny přidal i Havlíčkův Brod.

Ďáblové od začátku nasadili vysoké tempo a když se k tomu přidal i velmi kvalitní hokej, Havlíčkův Brod v první třetině nestačil ani stíhat a ani zírat. Celá první třetina se veskrze odehrávala v třetině hostů a byla vidět i spousta gólových šancí. Gólovky ale tentokrát, na rozdíl od předchozích zápasů, dokázali Ďáblové proměňovat. Již ve třetí minutě skóroval Málek po skvělé přihrávce Sonneka a v jedenácté minutě poprvé zaúřadovalo trio Kafka, Poruba a Lehečka, kdy po parádní kombinační akci posledně jmenovaný zvyšoval na 2:0. 

   Do druhé třetiny nastoupili hosté se zvýšenou aktivitou. Zjevně zaskočení první třetinou se přidali ke skvělému hokeji domácích a tribuny viděly opravdu fantastický hokej. Domácí byli však jako vosy. Bojovali o každičký puk, nevynechali jediný souboj a pokaždé, když vyjelo na led trio PLK, nestačila obrana Brodu stíhat. No a když to nešlo kombinací, Poruba sám před brankářem, trestuhodně zapomenutý hostujícími obránci, měl dostatek času si i snad povykládat s Novákem a zeptat se ho, kam to chce, a tak to i s klidem pokerového hráče udělal. Zamíchal si s pukem, poslal Nováka na druhou stranu branky a s klidem dal na 3:0. Musím ale také pochválit Brod, který nic nevzdával a některých chvílích přebíral otěže zápasu. Obrana Ďáblů byla neskutečně obětavá, padala do střela doslova a do písmene zazdívala prostor před Hlaváčem a ten byl bezchybný.

   A parádní hokej pokračoval i ve třetí třetině. Ďáblové přece jen zvolnili neskutečné tempo a hosté dokázali přidat. Šance se střídaly na obou stranách a i když nebezpečnější byli stále domácí, paradoxně se dočkali hosté. V polovině třetiny se po parádní kombinační akci, kterou začal nejlepší hráč hostů Voříšek, dostal k puku Michálek a ten nezaváhal a snížil na 1:3 z pohledu hostů. Od tohoto okamžiku se začalo na ledě jiskřit a jiskřilo se tak, že nápor energie nevydržela ani časomíra, která 4x zkolabovala a nakonec i ani světla, která cca 3 minuty před koncem pohasla. Hosté přitvrdili, domácí si to nenechali líbit a nepřesné verdikty hlavního rozhodčího, to bylo podstatou posledních cirka 8 minut zápasu. A když už se zdálo, že se zápas bude dohrávat v bitkách, vzal si puk další ze zabijáckého tria Kafka, přebruslil obránce, kterému nezbývalo, nežli ho zezadu stáhnout, neboť před Kafkou zívala pouze prázdná branka. No a diváci viděli technický gól, který rozhodčí správně odpískal. Poslední dvě minutky se dohrávaly na stopkách a již v poklidu, domácí si vítězství pohlídali.

     Závěrem nezbývá, nežli konstatovat, že Ďáblové předvedli stejně kvalitní hokej jako při posledním utkání s Pelhřimovem, kdy je ale fanoušci vypískali. Tentokrát se borci dočkali závěrečné děkovačky. V tom je hokej fantastický a neopakovatelný...

Fotografie ze zápasu ZDE