Bohumil Vincura

N o v ý J i č í n - Na časomíře svítí 58:06, domácí vedou 3:1, poměr střel 52:22, přesto si hosté odvážejí bod za vyrovnání v čase 59:59. Hokej je kolektivní sport, ale tento bod patří především brankáři hostí, Martinu Holíkovi.

Co napsat ke včerejšímu zápasu... nejprve jsem byl opravdu naštvaný a celkem jsem chápali rozčarování diváků, kteří vždy chtějí vidět vítězství. Pak jsem přemýšlel, jaká je asi atmosféra k kabině po takovém zápase a řekl jsem si Bobe, to chce asi čas a proto sedám k PC až dnes a dělám dobře. Ano,již s chladnou hlavou tvrdím, stejně jako včera, že to byl zpackaný zápas. ALE!!! Čert vezmi dva bod. Pro tým ten bod je obrovská zkušenost. Soupeř, který nám včera doslova do písmene ukradl bod, promiňte mi to Medvědi, nestál vůbec za nic. Celý zápas to bylo pět na jednoho. Ten jeden, to byl fantastický Martin Holík, který vychytal snad deset absolutních tutovek Ďáblů. Poklona PANE brankáři. Pro náš tým to byl ale velmi pozitivní zápas. Ukázali jsme skvělou hru, fantastický hokej, kde soupeř 50 minut honil bílé dresy a díval se, jak se hraje hokej. Ukázali jsme velkou morální sílu, když jsme inkasovali vteřinu před koncem a přesto jsme se vrhli do prodloužení a nekompromisně rozhodli. Ukázali jsme bojovnost, kdy naši borci statečně makali až do konce, přestože se jim celý zápas vůbec nic nedařilo. Získali jsme obrovskou zkušenost, že hokej není jen o umění, ale také o štěstí a i když mu jdeme 60 minut na proti, ono prostě nepříjde a nepříjde. Ukázalo se, že máme trenéra, který má skvělý hokejový čich. Dát dohromady novou posilu Kafku s Porubou, to byl dle mého názoru geniální tah. Ti dva, když byli na ledě, tak se doslova tavil led před Holíkem. Ano spálili snad 5 tutových šancí a to jsem ještě při zemi, ale skvěle si rozuměli a to je parádní základ pro budoucnost. Zcela jistě se sehrají ještě lépe a pro soupeře to bude pernamentní nebezpečí. Ukázalo se, že nám roste vynikající obránce v Márovi, který včera KONEČNĚ začal hrát hlavou a viděli jsme jeho skvělý výkon. Ukázalo se, že Vojta Adamík, který včera hodně bojoval sám se sebou a nebyl v optimální formě, dokázal zabrat, makal, makal a nakonec rozhodl zápas. Ukázalo se, že Sonnek je skvělý mladá gólman,který dokáže výborně odchytat zápas, který gólmani totálně nenávidí. A opět se ukázalo, že hrajeme, ať se to líbí komu chce, skvělý hokej. Co chceme po našich vesměs puberťácích? Ať hrají hnusného zaďoura a vyhrávají 1:0, nebo snad chceme nabrat žoldáky, jako to mají ve ValMezu, Hodoníně, Šumperku a dívat se, jak nám pomalu umírá mládež? Ti kluci hrají krásný hokej, každému soupeři se dokázali postavit čelem a s hrdostí. Jsou mladí, sbírají zkušenosti, ale hlavně - hrají HOKEJ. A vděk diváků? Včera mi bylo fakt smutno. Chodil jsem na hokej ve Vsetíně a to nejen na extraligu. Za takový výkon vy diváci vyvolávali jména hráčů dlouho po utkání. Chodil jsem na hokej do Přerova, na druhou i na první ligu, tam by jim po takovém výkonu kotel zazpívali Holku pihovatou. U nás vulgární nadávky, bučení, nevděk. Jsem fakt naštvaný. Jen je ve mně malá jiskřička naděje, že i oni, kteří byli stejně jako já, včera naštvaní, dnes, s odstupem času, přemýšlí jinak.

Nejlepší hráči utkání - Palička D., Sonnek – Adamik, Már, Hruška, Kališ, Metelka, Gřesík, Tomeček – Kuba, Palička F., Krupa, Pecha, Málek, Kafka, Lehečka, Chvostek, Poruba, Zedník, Vaňo, Slovák

Hvězdy utkání - Kafka, Poruba, Holík

Co mám komu za zlé - trenérovi Macháčkovi za to, že od začátku soutěže máme KATASTROFÁLNÍ přesilovky a není vidět ani náznak zlepšení...

p.s. a klidně se do mne pusťte !!!

Trenér Ďáblů Petr Macháček : 

Vítězství není samozřejmost a vede k němu trnitá cesta. Z mého pohledu jsme hodně trnů odstranili ale v koncovce jsme si měli počínat chladnokrevněji a s vyšší úspěšností než se nám podařilo. Poměr střel 50 : 20 vypovídá o naší převaze a spoustě neproměněných gólových příležitostí. O výhru za tři body jsme přišli v poslední vteřině utkání , přesto jsme zvedli hlavy a v prodloužení jsme si výhru vzali zpět.

Kdyby včera na zápase NJ - Pelhřimov seděl Tomáš Král , byl by nadšený kolik mladých hráčů se prohání na ledě a vysekl organizaci pochvalu za odvahu tohoto kroku. Já taky a jsem přesvědčený, že jsme už ukázali potenciál, který je třeba dál v hráčích rozvíjet. Musí být i kritika , ale neměla by být ze strany fanoušků při zápase "na jednu bránu ",které jsem byl včera svědkem. Ti kluci si to nezaslouží. Makají , dřou , chtějí vyhrávat a bavit lidi , kteří chodí fandit a podporovat tým. Fanoušek a tým jsou spojené nádoby a v momentě zápasu slyšet na své jméno takové vulgarity žádnému hráči na klidu moc nepřidá , spíš naopak , v podstatě tak pomáhá soupeři. Slyšet " Nový Jičín do toho " až mrazí v zádech , to by byl šestý hráč v zádech , to se ale v Jičíně moc nemusí. Když bude třeba , řvěte po mně , já jsem za ně zodpovědný.
Těším se , že společně změníme kulturu našeho milovaného sportu a posuneme se zase o kousek dále.

fotografie ze zápasu ZDE