Redakce

N o v ý J i č í n - Ani tisíc utkání v extralize ( Vak, Hřebejk, Ferebauer ) nestačilo na domácí, kteří navíc hráli v okleštěné sestavě. Přehráli zkušenost i silovou převahu soupeře. Navíc Poruba byl autorem hattricku

Na novojičínském stadióně jsme tentokrát viděli urputný souboj zkušenosti s mládím. Domáci vstoupili do zápasu přímo katastrofálně a již ve druhé minutě hostující Hřebejk nabídl šanci Vakovi a ten nezaváhal. Sonnek tentokrát neměl šanci. Pak si však vzal dirigentskou hůl Honza Poruba a nejprve v šesté minutě po skvělé přihrávce Hrušky z mezikruží prostřelil hostujícího Klestila, aby po třech minutách po nahrávkách J.Sonnka a Irgla skóroval po druhé. Do konce první třetiny se pak přelévala hra z jedné strany na druhou, šance na skórování měly oba týmy, ale také přibylo hodně nepřesností. Hlavními postavami se stali gólmani obou týmů.

     Druhá třetina začala stejně tak jako skončila ta první. Hosté se snažili hrát zkušeně, vědomí si své převahy, začali hrát i více do těla, domácí se snažili vyrovnat dravostí a také zrychlili hru. Oba týmy se však v přemíře snahy dopouštěly stále víc a více nepřesností a jedné z nich využil Adamík, kdy získal kotouč, bleskově nahrál volnému Porubovi, ten našel volného J.Sonnka a domácí zvýšili svůj náskok na 3:1. Parádní kombinační akce s parádním gólem, skvělý Klestil tentokrát neměl žádnou šanci. Hra plná chyb, zejména ve středním pásmu nadále pokračovala, více šancí si vypracovali hosté, ale V.Sonnek v bráně předváděl naprosto ďábelské zákroky, ostatně tak, jak jsme u něj v poslední době zvyklí. Má prostě formu!

     Třetí třetina byla opakem druhé. Hosté se sice dostávali do šancí, snažili se tlačit do brány, ale když už si něco dokázali vypracovat, vždy zasáhla lapačka, hokejka či vyrážečka Sonnka. Spravedlivě však musím říci, že ke skvělým zákrokům mu vydatně pomáhala i výborná obrana, která dělal však proto, aby na střely viděl a soupeř nemohl dorážet vyražené střely. Z tlaku hostí, kteří otevřeli obranu pramenily i šance Ďáblů, které byly mnohem, mnohem nebezpečnější. Zejména Poruba, který se dostal do úniku, mohl skórovat, ale pro tentokrát hattrickem pohrdl. Dočkal se však v power play, které soupeř hrál již od 57 minuty a tentokrát se přes celé hřiště nemýlil a stanovil na konečných 4:1!

První hvězda utkání - Jan Poruba

Druhá hvězda utkání - Václav Sonnek

Fotografie ze zápasu ZDE

Petr Macháček, trenér Ďáblů - Hned v úvodu jsme soupeři nabídli přesilovou hru, kterou využil. Důležité ale

bylo, že jsme ještě v první třetině výsledek otočili, ve druhé přidali jednu branku
a do poslední jsme vstupovali s dvougólovým vedením. Závěrečnou třetinu jsme
hráli zodpovědný hokej a vítězství pojistili gólem do prázdné brány při power play
soupeře. Výhry si velmi vážíme a celému týmu jsme poděkovali za výkon. Teď si
potřebujeme trochu odpočinout, proběhla kabinou viróza , takže toho máme plné
kecky.Kluci dostali tři dny volna a potom potrénujeme a připravíme se na
Valmez.

Milan Kupka, trenér hostí - Do utkání jsme vstoupili dobře, domácí nám nabídli šanci, tu jsme využili, takže začátek skvělý. Pak jsme bohužel začali hrát hokej, který hrát nechceme a trápíme se s tím již dlouho. Opět zápas rozhodly naše individuální chyby, které Ďáblové nemilosrdně trestali, rozhodčí nás vylučoval, jestli to byly fauly nebo ne nevím, ale prostě je pískl a Jičín trestal. Dokázali jsme si sice vypracovat nějaké šance, ale Sonnek ve Vaší brance byl neskutečně dobrý a když nám něco dovolila Vaše obrana, nedovolil to on. Podle mého nejlepší hráš utkání. Je to pro nás zakleté, nedokážeme uhrát výsledek bez vyloučení. Prohráli jsme svou neukázněností, dostali jsme 3 branky ve vyloučení a je hotovo. Třetí třetinu jsme byli lepší, ale opět byl překážkou Sonnek. U nás nejlepší Kříž a Klestil, pochválil bych ještě Šulčíka.