Redakce

N o v ý J i č í n - Domácí splnili roli favorita, kterou jim přiřkl kurz v sázkových kancelářích, ale důležitější pro domácí bylo potvrzení kvalitních výkonů z posledních zápasů. Orlová byla ve všech směrech slabší a výsledek je pro ni jistě lichotivý.

Přátelé, na rozdíl od redakce Orlové,která píše, že rozhodly dvě slepené branky, jsme toho názoru, že Orlovou porazil soustředěný a troufám si říci skvělý výkon Ďáblů, kteří kromě pětiminutovky v první třetině byli celý zápas jednoznačně lepší. Začátek první třetiny byl oboustranně nervózní, ale postupem času se Ďáblové dostávali do tempa,kterému Orlová nestačila. Když však opět přišly šance, které Ďáblové nedokázali zužitkovat, přišla nervózní pětiminutovka, ve které vystrčili růžky hosté.

V devatenácté minutě však přišla chvíle Chvostka, na kterého nějak pozapomněla obrana hostů a ten po skvělé přihrávce Zedníka nekompromisně zavěsil. Jestli to byla slepená branka,pak tedy asi jsme byli každý na jiném hokeji. Stejně tak ve 20 minutě, kdy si Motloch mohl dovolit parádičku a po objetí branky zasunout do nehlídaného koutku branky. Od té doby byl na ledě pouze jeden tým a to prakticky až do konce zápasu.

     Druhou třetinu začali Ďáblové rovněž excelentně. Pouhých 20 sekund po začátku třetiny  snajper Vojta Adamík nechytatelnou střelou rozhodlo tří brankovém vedení a zápas byl rozhodut. O čtyři minuty později, v přesilovce, důrazný Sonnek vyškrábl puk od někud, kde ho snad nikdo neviděl kromě něj, a předložil jej Lehečkovi, na kterého zírala pouze prázdná brána. Ten nezaváhal a bylo to 4:0 ! V závěru druhé třetiny snížil nejlepší hráč hostí MAXIM BOSTANŽIJEV a šlo se do kabin.

     Pokud měla branka v závěru druhé třetiny hosty nabudit, pak veškerým diskusím udělal konec 33 sekund po začátku třetí třetiny, který se s přihrávkou vůbec nemazlil a tak, jak k němu přišla, napálil ji z první a bezmocný Kubáň se ani nestačil podívat, kam ten kousek černé hmoty zapadl. Dvě minuty před koncem sice ukázal SERGEJ GOLEV jak skvěle je na tom individuálně a využil dírky mezi Hlaváčovými betony, ale to bylo ze strany hostí vše.

     Gratulujeme Ďáblům ke skvělé hře i k vítězství, které je, překvapivě, posunulo na druhé místo v tabulce. Věřme, že forma mladým puškám vydrží a že je nabyté sebevědomí nehodí do přílišného klidu. Těšíme se na další zápasy, které budou o to složitější, že se hrají venku.

Hodnocení utkání Petr Macháček

Do utkání jsme vstupovali v roli favorita a chtěli jsme ji zvládnout. Povedlo se.
Soupeř začal aktivně , měl dobrý pohyb a celoplošně forčekoval. Hra byla
taková neurovnaná a rozlítaná. Po několika šancích jsme ke konci třetiny dali
dvě branky a hned v úvodu druhé ještě třetí a tím jsme zlomili veškerý odpor
soupeře. Po zbytek utkání jsme byli na kotouči, tvořili hru a měli spoustu šancí .
Nakonec z toho bylo poklidné vítězné utkání.

Hodnocení utkání Darek Stránský :

Z naší strany spousta chyb. I když si Jičín vytvořil velký tlak, góly padaly po našich individuálních chybách, kdy Ďáblové byli v přečíslení před naší brankou a trestali. Ďáblové sice také občas chybovali, ale nebyly to chyby nikterak zásadní, na rozdíl od nás. A jak skóre narůstalo, naše kvalita klesala. Gratuluji domácím k vítězství, my máme ještě na čem pracovat.

Fotografie ze zápasu ZDE