Redakce

V osmém kole se novojičínští hokejisté představili v domácím prostředí, kde poměřili síly s Drtiči Hodonín. Utkání bylo od začátku vyrovnané. Hra se přelévala z jedné strany na druhou. Na začátku třetí třetiny domácí Ďáblové dokázali během 44 vteřin vstřelit dva góly. Už to vypadalo, že domácí si připíšou tři body, ale pak začal úřadovat hodonínský Petr Jurča, který svým hattrickem poslal svůj tým do prodloužení. Prodloužení vítěze neurčilo a přítomní diváci mohli viděl nájezdy, v nichž si domácí zásluhou Dominika Kafky připisují bodík navíc.

První třetina nepřinesla ani jeden gól, i když oba týmy nějakou tu gólovou šanci měli. První velkou šanci dostali Drtiči při hře 5:3 při vyloučení novojičínského gólmana Tomáše Kohna za úmyslné posunutí branky (trest odpykal Kafka) a Lukáše Motlocha za vysokou hůl. Ale nepodařilo se jim najít ten správný recept na skvělého domácího brankáře a disciplinovanou domácí obranu. I Ďáblové dostali od Drtičů šanci na zvrácení stavu na svou stranu, když byl vyloučen hodonínský Jakub Sajdl za podražení. Přestože se Ďáblové snažili ze všech sil, vytvořili si tlak, hodonínský gólman jim odolal.

Z druhé třetiny neuplynula ani minuta a z gólu se radovali domácí Ďáblové. Po spolupráci Robin Gebauer,  Pavel Zedník a  Matěj Málek, poslední jmenovaný zasunul puk za hostujícího gólmana - 1:0. Tímto gólem byli Ďáblové na koni a vymýšleli jednu kombinaci za druhou. Ovšem v 34. minutě v oslabení vyrovnal Petr Jurča, jenž zachytil rozehrávku domácích obránců a v samostatném úniku překonal Kohna - 1:1.

Začátek třetí periody byl pro Ďábly z říše snů. Sotva začala třetí třetina, Nový Jičín se dostal do dvoubrankového vedení. Nejprve se trefil Michal Chvostek - 2:1. Hned z další akce domácích padl třetí gól. Dobrou spolupráci předvedli Dominik Kafka s Lukášem Motlochem, kteří naservírovali puk na hokejku Lukáše Bednáře a ten potřetí překonal Halodu - 3:1. Už to vypadalo, že Ďáblové budou sahat po třech bodech, ale tomu udělal přítrž Petr Jurča. Nejprve po velké tlaku svým druhým gólem v utkání snížil stav - 3:2 a pouze 6 sekund před koncem utkání při hře 6:5 Drtiči zásluhou hattricku Petra Jurči Drtiči vyrovnali - 3:3 a dovedli utkání do prodloužení.

Prodloužení nabídlo jedno vyloučení a jednu velkou příležitost. Vyloučen byl Miklík a o následné potrestání se snažil Lukáš Motloch, který se řítil sám na Ondřeje Halodu, ale bekhendovým blafákem na něj nevyzrál. Prodloužení skončilo a fanoušci na novojičínském stadionu byli svědky samostatných nájezdů. V samostatných nájezdech byl úspěšnější Nový Jičín. Autorem vítězného nájezdu se stal Dominik Kafka - 4:3.

OSTATNÍ ZÁPASY 8. KOLA:
HC Bobři Valašské Meziříčí
-Hokejový klub Opava s.r.o. 4:5
HC Kopřivnice
-HOKEJ Šumperk 2003, s.r.o
3:5
HC RT TORAX Porubavolno

ZÁPASY 9. KOLA:
Hokejový klub Opava s.r.o. -HK Nový Jičín 
SHK Hodonín
-HC Kopřivnice
HOKEJ Šumperk 2003, s.r.o
-HC RT TORAX Poruba
HC Bobři Valašské Meziříčí volno