Redakce

N o v ý J i č í n - včera zemřel bývalý hráč a dlouholetý trenér našeho klubu, pan Petr Kneblík. Hokejisté jsou smutní, ale děkují svému trenérovi za všechno.

Dnes nás překvapila více než smutná zpráva o odchodu našeho přítele, hráče a trenéra Petra Kneblíka. Patřil k několika málo hráčům , kteří přišli za hokejem z jiného klubu a zakotvili natrvalo v Novém Jičíně. Petr byl pro náš klub posilou z Karviné. Stal se postupně „domácím“ hráčem, oblíbeným pro hru „hlavou“ a nekompromisním a vášnivým přístupem k hokejové hře, jako útočník i obránce a také trenér. Patřil v těchto oblastech vždy k úspěšným , nejen v krajské, ale zejména v divizní soutěži. Jako trenér působil snad ve všech kategoriích a pro II. ligu často zachraňoval účast klubu v soutěži střídáním méně úspěšných trenérů. Především v sezóně 2000-2001 kdy nastoupil k týmu, který byl na posledním místě a následně z 8. místa postoupil do play-off, které nakonec vyhrál. Petr vždy uplatňoval s rozhodností své názory pro vedení družstev v utkáních a úspěšně dosahoval svých cílů. Podílel se také úspěšně na výchově hráčů od těch nejmenších.

Trvale vítězila láska k hokeji, což se projevovalo jeho pravidelnými návštěvami utkání, setkáváním s hokejovými přáteli, zasvěcenými rozhovory s rozborem situací, taktiky a strategií složité hokejové hry.

Bohužel lidský život, bez výběru, doprovázejí člověčí osudy, bez ohledu na naše přání. Přáli bychom Petrovi, aby jeho 68 dožitých let nebylo konečnou stanicí života. Chtěli bychom jej potkávat a pohovořit ještě další léta. Je nám líto, že se to již nepodaří.

Děkujeme Ti, Petře, že jsi tu byl mezi námi, že jsi obohatil náš hokejový život svou prací a je-li to možné, pak se dívej na počínání těch, kteří pokračují a nezapomínají.