Redakce

Na porubském ledě jsme mohli vidět jednoznačné utkání, ve kterém dominoval domácí výběr. Postupně dokázal v utkání nastřílet osm branek a žádnou nedostat. První třetina byla pro porubské hráče třetinou snů. Od začátku utkání domácí na ledě dominovali a dokázali během 14. minut nastřílet Ďáblům pět gólů. Hattrickem se dokonce stihl blýsknout domácí Tomáš Káňa. I ve druhé periodě pokračovala dominance domácích. Ďáblům toho moc nedovolili, do 26. minuty to již bylo 7:0. Přestože Poruba trochu zvolnila tempo, soupeře k ničemu nepustila a utkání jenom kontrolovala.

Domácím vyšel skvěle vstup do zápasu, když se už po 65 vteřinách prosadil úvodním gólem Tomáš Káňa. Vladimír Luka si najel mezi kruhy, dokázal přihrát na volného Tomáše Káňu, který dělovkou propálil hostující gólmana – 1:0. Domácí byly střelecky velmi při chuti. Neuplynulo ani dalších pět minut a domácí navyšovali skóre. Hosté nechali před brankovištěm naprosto volného Jiřího Zdeňka, kterého si zprava našel Tomáš Káňa. Porubský útočník pak měl před odkrytou brankou už lehký úkol – 2:0. Dominance domácích na ledě nešla přehlédnout. Ďáblové po dvou brankách byli jako opaření a to nejhorší je teprve čekalo. Během tří minut dostali další tři branky. David Zachar svou okružní jízdou dokonale zmátl celou hostující obranu. Následně přihrál Janovi Dreslerovi, jehož střelu mezi tyče hostujícího gólmana ještě tečoval Marek Haas - 3:0. Druhou brankou v utkání předvedl Tomáš Káňa, který se v pásmu napřáhl, vypálil bombu na Slováka, kterému puk nešťastně propadl až za brankovou čáru – 4:0. I na dalším góle se podílel Tomáš Káňa. V čase 13:23 napřáhl po Lukově nahrávce Tomáš Káňa, který z levé strany dokonal svůj hattrick – 5:0. To už nevydržel hostující gólman Tomáš Kohn a nechal se vystřídat. Od 14. minuty svatyni hostí bránil Jiří Slovák .

V prostředním dějství mohli vstřelit gól i hosté, navíc při vlastním oslabení. Nahození zpoza branky zachytil mezi kruhy Jan Sonnek, jeho ránu ale Hynek Kůdela bezpečně vyrazil levým betonem. Nedáš, dostaneš. To si určitě řekli Ďáblové z Nového Jičína. A domácí znovu navýšili vedení. Po dlouhé kombinaci v útočném pásmu, ze kterého se hostům asi dost zatočila hlava, se k puku dostal Samuel Ollender a nahrával mezi kruhy Luboši Adamovi a ten dobře umístěnou střelou nedal Kohnovi šanci - 6:0. Domácí byli při střelecké chuti. Již zmiňovaná Luboš Adam vyslal dobrou přihrávkou do samostatného úniku Davida Ballnera, který se své velké šance nezalekl a dokázal ji zužitkovat - 7:0.

V závěrečné dvacetiminutovce domácí jen kontrolovali hru a přidali ještě jednu branku. Nový Jičín se snažil vstřelit aspoň čestný gól, ale porubští obrácni a vynikající gólman v bráně jim nedali šanci. Po několika individuálních chybách novojičínských se puk dostal až k Vladimíru Lukovi, který se krásně trefil pod víko - 8:0. Ďáblové z Nového Jičína tak odjeli z Poruby s pořádným debaklem.

OSTATNÍ ZÁPASY 6. KOLA:
HOKEJ Šumperk 2003, s.r.o.
-HC Bobři Valašské Meziříčí 5:2
SHK Hodonín -Hokejový klub Opava s.r.o.
4:2
HC Kopřivnice volno