Redakce

Už podruhé v rámci přípravy změřil Nový Jičín síly s Kopřivnicí. Tentokrát však na kopřivnickém ledě. Nový Jičín byl po celý zápas o něco lepším týmem, přičemž se ujal dvoubrankového vedení. Kopřivnice ještě dokázala snížit skóre na rozdíl jediné branky, ale hosté si na konci třetí třetiny pojistili vítězství.

První úspěšný zákrok předvedl kopřivnický Fendrich, který pokryl úspěšně střelu Adama Heinzla z pravého kruhu. Další příležitost pro Nový Jičín se naskytla, kdy jim Kopřivnice nabídla dvojnásobnou přesilovku. Tato přesilovka nebyla ze strany Nového Jičína využita. Prvního gólu se diváci dočkali v 10 minutě první třetiny. Do prostoru mezi kruhy si najel Robin Gebauer, kde dostal pěknou přihrávku od Daniela Pechy a poprve překonal kopřivnického gólmana. Již za čtyři minuty mohla Kopřivnice vyrovnat. Novojičínský Adam Heinzl podrazil kopřivnického Martina Tomáška a rozhodčí nařídil tresné střílení. Martin Tomášek však selhal v zakončení - netrefil branku.

Ve druhé třetině se prosadila obě mužstva. Nejprve zásluhou Jakuba Hrušky Nový Jičín navýšil skóre. O šest minut později pak Kopřivnice využila přesilovku pět na tři, kdy měla signalizovanou výhodu a při té se prosadila. Přesnou přihrávku před prázdnou bránu dostal Jan Poruba a ten se už nemýlil.

Kopřivnice s Novým Jičínem jsou velcí rivalové a jejich vzájemné zápasy jsou vždycky hodně vyhrocené, což se potvrdilo i ve třetí třetině, kdy na obou stranách bylo dost vyloučených.
Minutu před konce utkání Nový Jičín si pojistil své vítěství. Málek viděl před bránou vhodně postaveného Jaroslava Mrowiece a ten dokázal prostřelit kopřivnického gólmana. Kopřivnice to ještě zkusila v šesti proti čtyřem, protože byl vyloučen novojičínský Pavel Zedník, ale na výsledku se nic neměnilo.
Novému Jičínu se podařilo vrátit Kopřivnici porážku z předchozího vzájemného přípravného zápasu. Hosté byli po celý zápas o něco lepším týmem a výhru si zasloužili.

Ještě bychom Vás chtěli pozvat na další přípravné utkání. Na domácím ledě v úterý 29.8.2017 od 18 hod přivítáme Bobry z Valašského Meziříčí. Vrátí jim Nový Jičín porážku, kterou utrpěl na jejich ledě?