Bořek Kopecký

Derby vyšlo lépe rivalovi z blízké Kopřivnice, který si odváží dva body za výhru 3:2 po prodloužení. Ďáblové tak tuto sezonu odchází s jediným bodem poprvé. Když ve čtyřech minulých případech nerozhodlo o vítězi šedesát minut, tak Ďáblové vždy urvali bonusový bod. I přes porážku se však přiblížili osmému Hodonínu, který na svém ledě nestačil na Vyškov, s nímž se tuto sobotu utkají také Ďáblové.

40. kolo, 2.liga, st 22.2.2023

HK Nový Jičín
HC ISMM Kopřivnice

2:3 PP.

Branky a nahrávky: 45. Holaň J. (Gebauer, Kremnický), 55. Štefka (Lehečka, Flok) – 8. Velecký (Suchý, Ficek), 49. Indrst (Ficek, Gola), 62. Marek (Mach M., Pargáč). Rozhodčí: Šico – Bartek, Gančařík. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 485. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

HK Nový Jičín: Šimonů (Hořejší) – Hruška, Kožený, Kremnický, Hladiš, Holaň D., Holaň J. – Handl, Flok, Gebauer, Hilšer, Juříček, Škarka, Květoň (C), Štefka, Sluštík J., Konečný, Maliník, Lehečka.

HC ISMM Kopřivnice: Baldik (Kubáň) – Dluhoš, Kyselý, Kelnar, Ficek, Marek, Bail, Petrek, Bartošák – Mach J., Indrst, Pindel (A), Gola, Fojtík F., Velecký, Sluštík O. (C), Suchý (A), Pargáč, Mach M., Kleniar, Barčák.

Ohlasy

Petr Macháček (trenér HK Nový Jičín): „Bylo to pro nás těžké utkání. Dnes jsme nebyli ve hře a po celý zápas jsme táhli za kratší konec. Kopřivnice byla více v klidu, hrála v pohodě, měla lepší nohy a v osobních soubojích i kombinacích byla důraznější, zatímco my jsme se utkáním protrápili. Soupeř má více bodů a s ničím si nedělal příliš hlavu, s čímž se také hraje trochu jinak. V konečném účtování bereme bod, za který jsme v podstatě rádi. Z prodloužení jsme lehce zklamaní, protože tam jsme z toho mála mohli vytěžit daleko více. Rozhodující branka ale dokresluje jen průběh celého zápasu, kdy hráč prakticky dojel přes celé hřiště až do brány. Neměli jsme nejlepší den a soupeř si zaslouženě odváží dva body. Bereme bod a jedeme dál.“

Komentář k zápasu

V první brankové příležitosti se v páté minutě ocitl Flok, který se dostal až před Baldika, který nepříjemnou střelu novojičínského útočníka zneškodnil svým pravým ramenem. Z protiútoku poté zahrozila Kopřivnice. Brankář Šimonů čelil střele zblízka, ale ani následný závar před novojičínskou brankou gólem neskončil, když ležící Šimonů našel kotouč pod svým tělem.

Na začátku osmé minuty slavili kopřivničtí příznivci úvodní branku. Po střele Suchého se kotouč odrazil na brusli Michala Veleckého, od níž se dostal až za brankovou čáru. Sudí si rozhodnutí několikrát rozmyslel, ale nakonec se rozhodl branku uznat. Ďáblové měli možnost srovnat v přesilové hře. Maliník našel přesným pasem Gebauera, jenže tomu střela do poloodkryté branky nesedla podle představ. Na konci dvanácté minuty se dostal do samostatného úniku Velecký, ale svou kličkou na Šimonů nevyzrál a druhou branku v utkání nepřidal. Do šaten se tak odcházelo za stavu 0:1.

Ve druhé třetině se prokličkoval kopřivnickou obranou Konečný, při zakončení však mířil nad břevno. Po špatné rozehrávce Ďáblů se poté ocitl v šanci Indrst, jehož nepříjemnou střelu z mezikruží dokázal Šimonů zneškodnit. Ve 28. minutě hrála Kopřivnice početní převahu. Na pravém kruhu si udělal prostor ke střele Velecký, jenž rozezvonil pravou tyč novojičínské branky. Novojičínští ještě zahrozili v závěru druhé části. Baldik však při závaru dokázal udržet puk před brankovou čárou a po dvou třetinách tak stále panoval stav 0:1.

Hned v prvních vteřinách třetí části Baldik chyboval za svou brankou, ale Konečný nestihl včas zasunout kotouč do odkryté kopřivnické svatyně. Na začátku 45. minuty slavili Ďáblové vyrovnávací branku. Gebauer našel na pravé straně volného Jana Holáně, který přesně umístěnou střelou překonal Baldika. Kopřivnice však šla v úvodu 49. minuty opět do vedení. Při pohledné kombinaci se dostal až před brankáře Šimonů Filip Indrst, který povedenou kličkou vrátil Kopřivnici vedení.

O dvě minuty později projel podél mantinelu až před Baldika Maliník, jenž ještě trefil odražený puk ve vzduchu, ale kopřivnický brankář si poradil i se šikovnou dorážkou nejproduktivnějšího hráče Ďáblů. Novojičínští poté hráli přesilovou hru, jenže největší šanci si vytvořil Ondřej Sluštík, který se dostal do samostatného úniku, ale svou střelou brankáře Šimonů nepřekonal. V 55. minutě bylo srovnáno. Lehečka našel zpoza branky Davida Štefku, jenž pohotovou střelou prostřelil přesouvajícího se Baldika.

Kopřivničtí ještě zahrozili v závěru utkání, Šimonů však podržel Ďábly skvělými zákroky. Šedesát minut hry tak o vítězi nerozhodlo a následovalo prodloužení. V něm se snažil zakončit po objetí branky Konečný, který byl podle rozhodčího obrán o kotouč čistým způsobem. Po minutě hry tři na tři projel přes celé hřiště Miroslav Marek, který se dostal až před Šimonů, kterého překonal přesnou střelou pod víko. Kopřivničtí příznivci tak slavili zisk bonusového bodu.