Bořek Kopecký

Svěřenci Petra Macháčka a Robina Bacula odehráli poslední letošní utkání na znojemském ledě. Ďáblové se dvě třetiny drželi v těsném závěsu za Orly, jenže smolná branka vteřinu před koncem druhé části Znojmo nakopla a následné vedení do závěrečné sirény navýšilo na konečných 6:2. V sestavě Ďáblů se představili Adam Kremnický, Nico Geidl a Pavel Matěj. Své poslední utkání odehrál Dan Pecha.

25. kolo, 2.liga, so 17.12.2022

Orli Znojmo
HK Nový Jičín

6:2

Branky a nahrávky: 7. Svoboda (Stránský, Köver), 25. Svoboda (Mareš, Jan Hruška), 32. Sklenář (Šťovíček, Špaček), 40. Špaček (Sklenář, Tejnor), 44. Pigl, 52. Adámek (Nižnikov, Köver) – 8. Matěj (Hilšer), 35. Lehečka Rozhodčí: Čuňočka – Kleprlík, Viskot. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1142. Průběh zápasu: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 6:2.

Orli Znojmo: Žajdlík (Groh) – Kloz, Tejnor (A), Stránský, Zukal, Jenáček, Mareš, Remta – Nižnikov, O. Svoboda, Beránek, T. Svoboda (C), Jan Hruška (A), Köver, Adámek, Sklenář, Pigl, Špaček, Čermák, Šťovíček.

HK Nový Jičín: Šimonů (Roik) – Hladiš, Jakub Hruška, Tomeček, Kremnický, Holaň – Hilšer, Flok, Franek, Matěj, Gebauer, Pecha, Handl, Lehečka (C), Maliník, Kafka, Geidl.

Ohlasy

Petr Macháček (trenér HK Nový Jičín): „Do Znojma jsme přijeli s tím, že chceme co nejdéle zůstat výsledkově v zápase, což se nám poměrně dařilo. Po první třetině to bylo nerozhodně 1:1 a ve druhé třetině jsme byli na rozdíl jedné branky. Pak jsme však v závěru udělali obrovskou chybu, kdy jsme si vteřinu před koncem druhé části nechali vstřelit gól na 4:2. Myslím, že tady se zápas zlomil. Orli měli kvalitu a po většinu času hráli s kotoučem na svých holích. Jejich mančaft je kompaktní a dobře vyvážený. Má solidní hráče, kteří se v pohybu udrží na kotouči a jsou schopni posílat puk z hole na hůl. Měli organizovanou hru a dokázali roztočit obranu. Tam se pak hráči musí dobře orientovat a vždy se nějaké okénko najde. Právě toho dnes využili. Snažili se tvořit, ale výsledkově jsme zůstali v zápase. Čtvrtá branka však domácí uklidnila a nám už sebrala veškerou energii, abychom s tím zápasem mohli ještě něco udělat. Znojmo ve třetí třetině přidalo pátou branku a od té doby se už utkání jen dohrávalo. Dnes za nás hráli i kluci z Frýdku-Místku. Jsou to mladí, brusliví a šikovní kluci, takže jsem s nimi byl velmi spokojený. Dodali týmu to, co měli. Matěj navíc vstřelil branku. V obraně hrál Adam Kremnický. Taky šikovný hráč, takže pokud takové zápasy bude hrávat, tak mu ta utkání ve druhé lize hodně pomohou.“

Komentář k zápasu

Orli se dostali do vedení v úvodu sedmé minuty, kdy po individuální akci využil početní převahu znojemský kapitán Tomáš Svoboda. Ďáblům se však podařilo brzy srovnat. Přesnou střelou nad rameno překonal domácího brankáře na konci osmé minuty Pavel Matěj. V patnácté minutě mohlo jít Znojmo opět do vedení v přesilové hře, jenže Šimonů vytáhl skvělý zákrok proti pokusu Beránka.

V závěru úvodní části hrál přesilovku také Nový Jičín, ale početní převahu nevyužil. Do šaten se tak odcházelo za vyrovnaného stavu 1:1. Na začátku 25. minuty šli Orli opět do vedení, když se Tomáš Svoboda dostal do samostatného úniku, jenž proměnil střelou mezi betony. Náskok Znojma navýšil ve 32. minutě Dominik Sklenář, který se prosadil přesnou střelou.

Ve 34. minutě mohli domácí své vedení navýšit v přesilové hře, ale byli to Ďáblové, kteří se radovali ze vstřelené branky. Chybu Špačka potrestal přesnou střelou pod víko kapitán Ďáblů Jakub Lehečka. Znojmo se však ještě před sirénou dostalo do dvougólové vedení. Vteřinu před koncem druhé části proměnil samostatný únik Marek Špaček. V 44. minutě pak zvýšil na 5:2 střelou mezi betony Tomáš Pigl.

Na konečných 6:2 upravil na konci 52. minuty Lukáš Adámek. Ďáblům tak skončila série čtyř výher v řadě. Pod vedením Petra Macháčka a Robina Bacula je to teprve druhá porážka. Novojičínské čeká další duel až po Novém roce. Konkrétně 7. ledna na domácím ledě proti Hodonínu.