Bořek Kopecký

Ďáblové se pod novými trenéry radují z prvního vítězství. Novojičínští zvládli ukončit nelichotivou sérii tří venkovních zápasů bez bodu hned vítězstvím v základní hrací době. Ďáblové se ujali vedení na konci první třetiny a udrželi jej až do závěrečné sirény, po které slavili vítězství 4:1. Velký podíl na třech bodech má Daniel Šimonů, jenž podržel Ďábly několika důležitými zákroky.

21. kolo, 2.liga, so 3.12.2022

HHK Velké Meziříčí
HK Nový Jičín

1:4

Branky a nahrávky: 47. M. (Sedláček, Křenek) – 19. Konečný (Maliník, Květoň), 29. Květoň (Konečný, Maliník), 30. Štefka, 55. Maliník (Květoň, Konečný). Rozhodčí: Blaha – Štěrba, Augusta. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 235. Střely na branku: 43:34. Průběh zápasu: 0:3, 1:3, 1:4.

HHK Velké Meziříčí: Juda J. (Slavíček) – Vlašín (A), Sedláček, Slabý, Ambrož (C), Švejda, Koželuh, Báňa – Vedral, Strnad, Doležal, Hasoň, Křenek (A), Oščádal, Střecha T., Juda M., Střecha F., Maštera.

HK Nový Jičín: Šimonů (Galuška) – Hladiš, Foltýn, Hruška, Váňa, Holáň D., Holáň J. – Škarka, Hilšer, Flok, Konečný, Juříček, Štefka, Gebauer, Květoň (C), Handl, Pecha, Maliník.

Komentář k zápasu

Ďáblové měli ve čtvrté minutě k dispozici přesilovou hru, ale Jaroslava Judu nějak výrazně neohrozili. V deváté minutě mohli jít do vedení domácí, ale Šimonů zvládli zneškodnit samostatný únik Doležala. Ve třinácté minutě hrál první početní převahu Velmez. Šimonů čelil několika nebezpečným pokusům, ale Ďáblové přestáli oslabení bez obdržené branky.

Novojičínští zahrozili v patnácté minutě pohlednou akcí, ale důležitým zákrokem se blýskl také Jaroslav Juda. V další šanci se ocitl Konečný, jehož pokus při přečíslení dva na jednoho vyrazil domácí brankář ramenem. V 19. minutě se Ďáblové radovali z úvodní branky. Viktor Konečný při tomto přečíslení pálil přesněji a poslal Nový Jičín do vedení.

Další branka již v první třetině nepadla a do šaten se šlo za stavu 1:0 pro Ďábly. Ve 24. minutě měl možnost vyrovnat Miroslav Juda, ale v souboji tváří v tvář byl úspěšnější novojičínský gólman. Ve 29. minutě odskočili Ďáblové o dvě branky. Po špatné rozehrávce Velkého Meziříčí našel Konečný nikým nekrytého Davida Květoně, jenž zvýšil na 2:0. Za 49 vteřin se Ďáblové radovali znova. David Štefka ujel domácí obraně a forhendovou kličkou překonal Jaroslava Judu.

Novojičínští šli ve 34. minutě do čtyř. V přesilovce se dostal do samostatného úniku Strnad, ale puk poslal nad břevno. Po konci početní převahy se Velmez dostal k několika dorážkám, ale Šimonů zůstal za pomoci obránců stále nepřekonaný. Na konci druhé třetiny se do šance dostal opět Strnad, ale ani tentokrát brankáře Šimonů neprostřelil. Ďáblové tak do třetí třetiny vstupovali s tříbrankovým vedením.

Velké Meziříčí vstoupilo do třetí části velmi aktivně a ve 46. minutě slavilo branku. V přesilové hře se ke kotouči dostal mezi kruhy Miroslav Juda, jenž přesnou střelou snížil na 1:3. Domácí byli hladoví po dalších gólech, ale Ďáblové dokázali tlak Velmezu ubránit. Odměnou jim byla uklidňující čtvrtá branka. V 55. minutě našel Květoň chytrou přihrávkou Romana Maliníka, který pohotovou střelou vrátil Novému Jičínu tříbrankové vedení.

Maliník mohl další branku přidat v 57. minutě, jenže jaroslav Juda jeho samostatný únik zneškodnil. Další branka již v zápase nepadla a Ďáblové tak mohli slavit tříbodové vítězství 4:1. O další body Ďáblové zabojují ve středu doma proti Žďáru nad Sázavou.