Bořek Kopecký

Derby nabídlo vyrovnanou bitvu, ve které se bojovalo o body až do závěrečné sirény. Ďáblové v prvním zápase pod vedením nových trenérů vstupovali do třetí třetiny s jednogólovým náskokem, jenže poslední dvacetiminutovka vyšla lépe soupeři, jenž se zvládl třikrát prosadit. Novojičínští snížili na rozdíl jediné branky zásluhou Davida Štefky, jenže při hře bez brankáře se srovnání nedočkali a Bobři tak slavili těsné vítězství 4:3.

20. kolo, 2.liga, st 30.11.2022

HC Bobři Valašské Meziříčí
HK Nový Jičín

4:3

Branky a nahrávky: 27. Křivohlávek (Vávra), 43. Křivohlávek (Vávra, Hryciow), 51. Pokorný (Finsterle, Hanák), 53. Finsterle (Kozubík) – 28. Kafka (Škarka, Flok), 39. Květoň (Konečný, Maliník), 56. Štefka (Konečný, Sluštík) Rozhodčí: Šutara – Bartoň, Tvrdý. Vyloučení: 0:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 203. Střely na branku: 49:30. Průběh zápasu: 1:0, 1:2, 4:2, 4:3.

HC Bobři Valašské Meziříčí: Slovák (Vašica) – Gréč, Hanák, Riedl, Hryciow, Gabrhelík, Holiš, Liss – Pokorný, Vávra (A), Křivohlávek (C) – Andris, Bachánek, Finsterle – Klímek, Vavřík, Pětník – Martinec, Kozubík.

HK Nový Jičín: Šimonů (Galuška) – Hladiš, Kremnický, Hruška, Váňa, Foltýn, Holáň – Škarka, Hilšer, Konečný, Flok, Kafka, Berka, Juříček, Sluštík, Gebauer, Štefka, Handl, Květoň (C), Maliník.

Ohlasy

Dominik Kafka (útočník HK Nový Jičín): „Noví trenéři, nový impuls, nový styl hry. Řekl bych, že začátek se nám povedl. I když jsme obdrželi gól, tak jsme hráli vyrovnaně. Myslím, že jsme hráli aktivní hru, se kterou měl soupeř problémy. Díky tomu jsme vytěžili šance, ale bohužel jsme je neproměnili. Důležité je však to, že jsme si ty šance vytvořili. Soupeře jsme tím rozhodili a začal dělat chyby, což je to, co trenéři chtějí. Kdybychom je proměnili, tak by to možná vypadalo jinak. Druhá třetina byla perfektní a dostali jsme se do vedení 2:1. Ve třetí třetině nastaly zkraty, ale chyby se stávají. Soupeři tam padly docela šťastné góly. Poté jsme se zvedli, ale Valmez hru kontroloval. Hra bez brankáře už je vabank a soupeř to zvládl ubránit. Řekl bych, že dnes vyhrál šťastnější tým. Je to škoda, body byly blízko. Musíme se odrazit od toho, co jsme předvedli první dvě třetiny, kdy jsme byli lepším týmem. Super pocit ze vstřelené branky, ale prohráli jsme, takže celkový efekt je nulový. Nehraje se na individuality, ale na tým.“

Komentář k zápasu

Valmez měl možnost jít do vedení ve čtvrté minutě, kdy hrál první přesilovou hru. Čtveřice Ďáblů však zvládla početní nevýhodu ubránit. Další přesilovku hráli Bobři v závěru patnácté minuty, ale ani tentokrát v této situaci nebyli úspěšnější. Naopak navrátilec z trestné lavice Konečný se v osmnácté minutě dostal do samostatného úniku a po faulu se dočkal trestného střílení. V souboji jeden na jednoho však byl úspěšnější brankář Slovák.

Do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu. V úvodu 27. minuty se Bobři radovali z úvodní branky. Ve středním pásmu se ke kotouči dostal Jan Křivohlávek, který si najel na hranici pravého kruhu a střelou nad lapačku poslal Valmez do vedení. Ďáblům se však podařilo rychle vyrovnat. O minutu později zvládl Škarka zaměstnat dva valašskomeziříčské hráče a odražený kotouč si našel Dominik Kafka, jenž rychlou střelou do horní poloviny branky srovnal na 1:1.

Ve 36. minutě čekala Ďábly hořká dvouminutovka, protože na trestnou lavici usedli současně Handl s Juříčkem. Novojičínská trojice zvládla tlak soupeře ustát bez obdržené branky a při následné hře pět na pět se Ďáblové dostali do vedení, když pohlednou kombinaci zakončil přesnou střelou k tyči David Květoň. Do třetí třetiny tak Nový Jičín vstupoval s vedením 2:1. Bobrům se však podařilo v úvodu třetí části srovnat. Vávra našel před brankou Jana Křivohlávka, který svým druhým gólem v utkání vyrovnal na 2:2.

Na začátku 51. minuty šli Bobři do vedení. Na modré čáře se kotouče zmocnil Dominik Pokorný, který jej následně vyslal nad lapačku brankáře Šimonů. Za dvě minuty se Valašské Meziříčí radovalo znova. Na kruhu napřáhl Lukáš Finsterle a přesnou ranou zvýšil na 4:2. Ďáblové se však rychle dotáhli na rozdíl jediného gólu. V 56. minutě se z rohu kluziště dostal až před branku David Štefka, odkud zblízka propálil Slováka. Ďáblové to v závěru zkoušeli v šesti, ale vyrovnávací branka již nepřišla. Novojičínští tak v derby prohráli těsně 4:3.