Bořek Kopecký

Svěřenci Kamila Gebauera nastoupili v devatenáctém kole do utkání proti Vyškovu v oslabené sestavě. Ďáblové se v první třetině dostali do vedení, jenže Vyškov díky přesilovým hrám otočil stav utkání na svou stranu. V závěru zápasu se projevilo rozdílné množství sil a Vyškov po závěrečné siréně slavil vítězství 5:3.

19. kolo, 2.liga, so 26.11.2022

HK Nový Jičín
Hokej Vyškov

3:5

Branky a nahrávky: 4. Franek (Lehečka, Gebauer), 16. Konečný (Štefka), 59. Konečný (Tomeček) – 14. Janeček (Weintritt), 33. Studený (Sebera, Vosátko), 40. Kořenek (Dobiáš), 56. Weintrirr (Hohl, Studený), 60. Komínek. Rozhodčí: Blaha - Hübl, Jurčík Vyloučení: 5:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 485. Průběh zápasu: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4, 3:4, 3:5.

HK Nový Jičín: Švančara (Galuška) – Tomeček, Váňa, Hruška, Hladiš, Foltýn, Holáň – Juříček, Gebauer, Konečný, Handl, Škarka, Sluštík, Hilšer, Štefka, Flok, Lehečka (C), Franek, Kafka, Maliník.

Hokej Vyškov: Kořének (Micka) – Vosátko, Hohl, Studený, Hefka, Mikulík, Holemý, Žižka (C) – Snášel, Lekeš, Dobiáš, Sebera, Janeček, Tomajko, Čuřík (A), Vašíček, Popelka, Kořenek, Komínek (A), Weintritt.

Ohlasy

Kamil Gebauer (trenér HK Nový Jičín): „Dnes to bylo těžké utkání. Museli jsme hrát na tři lajny a to se dneska projevilo. Jak zápas s Kopřivnicí, tak i ten s Vyškovem byly velmi kvalitní. Hokej se strašně zrychlil. I když je to druhá liga, tak se musí hrát na čtyři útoky. My jsme je dnes bohužel neměli. Hráči jsou zranění nebo nemocní. Kluky však musím pochválit. Dřeli, makali a bylo vidět, že poté chyběla síla. Na tři lajny do hrát nejde. Musím poděkovat rolbařům, kteří dokázali vyřešit poruchu na rolbě a zápas jsme mohli dohrát. Prodleva mezi třetinami byla pro oba týmy stejná. První obdržený gól při přesilovce soupeře byl náhodný a při druhém se prosadil nedostoupený hráč. Zde se opět ukázala únava. Chyběl krok, který by ten hráč v plné síle udělal. Přetěžujeme hráče úplně zbytečně. Do příštího utkání s Valašským Meziříčím půjdeme určitě se čtyřmi útoky. Kluci si teď musí odpočinout a jedem dál. Dnes jsme určitě nebyly horší tým.‘‘

Komentář k zápasu

Ďáblové mohli jít do vedení již v první minutě, jenže Kořének skvěle zneškodnil únik Floka i následné dorážky. Novojičínští se však přece jen postarali o úvodní branku zápasu. Ve čtvrté minutě našel Lehečka v mezikruží volného Tomáš Franka, který přesnou střelou poslal Ďábly do vedení.

Vyškov se dočkal srovnání ve čtrnácté minutě. Weintritt zavezl kotouč do útočného pásma a po objetí brány vybídl k teči Michala Janečka, který nabídkou nepohrdl a vychýlil puk mimo dosah Švančary. V 16. minutě se Ďáblové vrátili zpět do vedení. Při hře 4 na 4 se Štefka dokázal dostat přes hostujícího obránce a poté puk předložil Viktoru Konečnému, jenž poslal kotouč do horní poloviny branky.

Další branka již v úvodní dvacetiminutovce nepadla a do šaten se šlo za stavu 2:1. Začátek druhé třetiny se zpozdil z důvodu poruchy rolby, ale po delší pauze se začalo opět hrát. Ve 27. minutě se od modré čáry dostal až před Švančaru Žižka, ale novojičínského brankáře nepřekonal. O dvě minuty později se v samostatném úniku ocitl Franek, který byl faulován Vosátkem. Domácí příznivci se dožadovali trestného střílení, ale rozhodčí se rozhodl pro obyčejnou přesilovku, kterou Ďáblové nevyužili.

Početní převahu se však podařilo ve 33. minutě využít Vyškovu. Sebera trefil před bránou clonícího Adama Studeného, od kterého se puk s velkým štěstím dostal až za brankovou čáru. V závěru druhé části se hosté radovali z dalšího přesilovkového gólu. Dobiáš našel před bránou osamoceného Matěje Kořenka, jenž neměl potíže s posláním kotouče do poloodkryté klece. Do třetí třetiny se tak vstupovalo za stavu 2:3.

Ve 45. minutě měl možnost Vyškov odskočit o dvě branky, ale Švančara podržel Ďábly důležitým zákrokem. O čtyři minuty později pálil na druhé straně kluziště nebezpečně Štefka, jenže jeho pokus Kořének zneškodnil vyrážečkou. V 55. minutě se po sérii vyloučení hrálo 4 na 4. Více prostoru na ledě využil Filip Weintritt, jenž se dokázal dostat ke střele z mezikruží a v pádu překonal Švančaru.

V závěru utkání to Ďáblové zkoušeli v šesti a dočkali se snížení, když kotouč za Kořénkova záda dostal Viktor Konečný, který tak slavil druhou vstřelenou branku v zápase. Novojičínští se v šesti pokusili také srovnat, ale ke kotouči se ve středním pásmu dostal Tomáš Komínek, který bez problémů dovezl puk do prázdné branky. Ďáblům se tak nepodařilo navázat na vyhrané derby s Kopřivnicí a s Vyškovem prohráli 3:5.