Bořek Kopecký

Svěřenci Kamila Gebauera v osmnáctém kole přerušili sérii tří porážek v řadě, když na svém ledě přehráli Kopřivnici. Ta měla skvělý vstup do utkání a již po deseti vteřinách hry šla do vedení. Ďáblům se však podařil obrat až na konečných 8:4. Šesti kanadskými body se blýskl Tomáš Franek, jenž slavil hattrick a na dalších třech gólech se podílel asistencí.

18. kolo, 2.liga, st 23.11.2022

HK Nový Jičín
HC ISMM Kopřivnice

8:4

Branky a nahrávky: 6. Franek (Gebauer, Lehečka), 27. Maliník (Franek), 37. Handl (Štefka), 40. Lehečka (Gebauer, Franek), 44. Lehečka (Franek), 48. Franek (Lehečka, Hruška), 55. Gebauer, 58. Franek – 1. Sluštík O. (Velecký), 25. Dluhoš, 43. Gola (Pavlík, Pindel), 57. Velecký (Suchý, Sluštík O.). Rozhodčí: Šutara – Rychlý, Gančařík. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 34:52. Diváci: 750. Průběh zápasu: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2, 4:3, 7:3, 7:4, 8:4.

HK Nový Jičín: Šimonů (Galuška) – Hladiš, Hruška, Adámek, Tomeček, Váňa, Foltýn, Holáň – Handl, Škarka, Konečný, Kafka, Gebauer, Hilšer, Sluštík J., Flok, Štefka, Franek, Lehečka (C), Maliník.

HC ISMM Kopřivnice: Kubáň (Slíž) – Bartošák, Dluhoš, Már, Ficek, Marek, Hlaváč, Petrek – Gola, Suchý (A), Brodek, Pargáč, Pavlík, Kleinar, Pindel (A), Velecký, Sluštík O. (C), Fojtík, Mach, Indrst.

Ohlasy

Kamil Gebauer (trenér HK Nový Jičín): „Výsledek je pro soupeře krutý. Bylo to vyrovnané utkání, hlavně první polovina. Byli jsme šťastnějším týmem, ale šli jsme si za tím. I když jsme dvakrát prohrávali, tak jsme vždy dokázali srovnat. Pak jsme zápas otočili a toho si vážím. Dali jsme dvě branky při přesilovce pět na tři, kterou na tréninku vůbec nenacvičujeme. Máme tam jasné postavení hráčů a záleží na tom, koho tam pošleme. Je to o kvalitě hráčů. Na konci druhé třetiny jsme si vytvořili dvoubrankový náskok. Ve třetí třetině jsme nechtěli začít bránit, ale hráli jsme pořád stejný hokej. Soupeř šel do šesti velmi brzy. Prohrávali o tři branky, takže neměli na co čekat. Správné rozhodnutí trenéra, ale bohudík jim to nevyšlo. Máme teď těžké období, kdy nám posledním zápasy utíkaly, ale věřím, že nás dnešní vítězství proti takto kvalitnímu soupeři nakopne.​‘‘

Komentář k zápasu

Začátek utkání nevyšel Ďáblům podle představ a Kopřivnice šla hned v úvodu utkání do vedení. Po deseti vteřinách hry se prosadil Ondřej Sluštík. V šesté minutě bylo srovnáno. Tomáš Franek se dokázal natlačit před kopřivnického obránce a forhendovou kličkou srovnal na 1:1. V osmnácté minutě nejdříve Šimonů zneškodnil přečíslení dva na jednoho a z protiútoku poté zahrozil Flok, jenže v samostatném úniku Kubáně nepřekonal. Další branka již v úvodní třetině nepadla a do šaten se šlo za stavu 1:1.

Ve 25. minutě šla Kopřivnice opět do vedení, když se střela Jana Dluhoše smolně odrazila od Tomečkových bruslí do novojičínské branky. Za dvě minuty však bylo opět srovnáno. Ďáblové dostali možnost přesilové hry pět na tři, kterou proměnil Roman Maliník. Ve 29. minutě byla Kopřivnice blízko ke gólů, když Brodek poslal puk bekhendem do tyče. Ve 35. minutě vyslal nebezpečnou střelu Mach. Kotouč sice skončil za zády Šimonů, jenže novojičínský brankář jej zvládl vychýlit z původní dráhy a puk dopadl vedle pravé tyče branky Ďáblů.

Ve 37. minutě se vedení poprvé ujali svěřenci Kamila Gebauera. Dan Handl dokázal obejít dva kopřivnické obránce a šikovným zakončením poslal Ďábly do vedení. Závěr druhé třetiny byl velmi divoký. Nejdříve mohla srovnat Kopřivnice, když na novojičínskou branku ujížděli dva hostující útočníci. Šimonů však vytáhl bravurní zákrok lapačkou proti zakončení Veleckého. Z protiútoku zahrozili Ďáblové, ale také Kubáň podržel svůj tým důležitým zákrokem. Přece jen v závěru druhé třetiny padla ještě jedna branka. Gebauer v dobré pozici Kubáně nepřekonal, ale poté našel skvělou přihrávkou Jakuba Lehečku, který zvýšil na 4:2.

Třetí třetinu strávil v kopřivnické brance Slíž. Ve 43. minutě se Kopřivnici podařilo snížit, když se prosadil Patrik Gola. Ďáblové však nedopustili žádné drama a za 45 vteřin vrátil Ďáblům dvoubrankový náskok střelou mezi betony Jakub Lehečka. Ve 48. minutě se Novojičínští radovali z další branky. Povedenou kombinaci při přesilovce pět na tři zakončil střelou do poloodkryté brány Tomáš Franek. Kopřivnice si vzala v 52. minutě oddechový čas, po kterém zůstal Slíž na střídačce. Brzké odvolání brankáře potrestal ve vlastním oslabení Robin Gebauer, jenž v 55. minutě trefil přes celé hřiště prázdnou kopřivnickou branku.

Kopřivnice v 57. minutě využila přesilovou hru. Na 7:4 snižoval Michal Velecký. Čtvrtá vstřelená branka vedla k dalšímu odvolání brankáře. Kotouč ve středním pásmu získal Tomáš Franek, který pak střelou do odkryté brány zkompletoval hattrick. Ďáblové tak po třech porážkách v řadě dokázali zvítězit v derby s Kopřivnicí vysoko 8:4.