Bořek Kopecký

Svěřenci Kamila Gebauera hostili v rámci patnáctého kola na svém ledě Znojmo. Orli v utkání opět dokázali, proč kralují tabulce. Ďáblům se podařilo vstřelit tři branky, ale Znojmo je díky sedmi trefám stále stoprocentní.

15. kolo, 2.liga, so 12.11.2022

HK Nový Jičín
Orli Znojmo

3:7

Branky a nahrávky: 8. Franek, 28. Lehečka (Handl), 56. Květoň (Bednář) – 5. Hruška (Adámek, Mareš), 5. Šťovíček (Stránský, Sklenář), 7. Stránský (Nižnikov, Köver), 22. Šťovíček (Špaček), 31. Tomáš Svoboda (Mareš), 36. Havlát (Nižnikov, Köver), 41. Tomáš Svoboda (Kloz, Mareš). Rozhodčí: Blaha – Maloušek, Hübl. Vyloučení: 9:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 25:47 Diváci: 850. Průběh zápasu: 0:3, 1:4, 2:4, 2:7, 3:7.

HK Nový Jičín: Šimonů (Galuška) – Tomeček, J. Adámek, Pospíšil, Hladiš, Foltýn, Holáň – Kafka, Flok, Matěj, Konečný, Bednář, Štefka, R. Gebauer, Květoň, Handl, Pecha, Franek, Lehečka (C), Geidl, Maliník.

Orli Znojmo: Groh (Žajdlík) – Kloz, Tejnor (A), Stránský, Zukal, Jenáček, Mareš, Remta – Sklenář, Havlát, Špaček, T. Svoboda (C), Köver, O. Svoboda, L. Adámek, Hruška (A), Čermák, Nižnikov, Pigl, Šťovíček.

Ohlasy

Kamil Gebauer (trenér HK Nový Jičín): „Bylo to strašně těžké utkání proti opravdu kvalitnímu soupeři. Znojmo je největší favorit druhé ligy. Nepovedl se nám začátek a obdrželi jsme tři rychlé branky. Poté jsme tempo vyrovnali a dokázali jsme vsítit branku, ale Orli poté dokázali svou kvalitu. Chtěli jsme hrát vyrovnaný hokej, ne být zatažení v obraně. Hrálo se nahoru dolů a zápas měl obrovské tempo. Znojmo je v útoku opravdu silné, má kvalitní kádr a dokázalo potrestat každou chybu. V Opavě budeme chtít navázat na tempo z tohoto utkání a věřím, že zápas urveme a odvezeme si tři body.“

Komentář k zápasu

Orli vstoupili do utkání velmi aktivně a již v páté minutě si díky trefám Jana Hrušky a Martina Šťovíčka vytvořili dvoubrankové vedení. Další branku Znojma přidal v přesilové hře David Stránský. Ďáblové dokázali na třetí inkasovanou branku rychle odpovědět. V osmé minutě vystihl rozehrávku Orlů Tomáš Franek, který rychlou střelou snížil na 1:3.

Znojmu mohl třígólový náskok vrátit Nižnikov, jenže v samostatném úniku Šimonů nepřekonal. Do šaten se tak odcházelo za stavu 1:3. Úvod druhé části vyšel lépe hostům. Již ve 22. minutě vstřelil čtvrtou branku Znojma Martin Šťovíček. Ďáblové opět snížili na rozdíl dvou branek. Přečíslení dva na jednoho proměnil po skvělé přihrávce Handla Jakub Lehečka.

Poté se radovalo Znojmo, když se po rychlém objetí brány prosadil Tomáš Svoboda. Ve druhé třetině ještě přidal šestou branku Orlů Robert Havlát. Ve třetí části vstřelil svou druhou branku v utkání Tomáš Svoboda. O poslední branku zápasu se v 56. minutě postaral David Květoň, jenž snížil na konečných 3:7.