Bořek Kopecký

Svěřenci Kamila Gebauera prohrávali na ledě svého rivala již o dvě branky, ale po skvělém obratu se dostali dokonce do vedení. Utkání dospělo až do prodloužení, kde se o vítěznou trefu postaral Tomáš Franek. Pro Ďábly to tak jsou první body z ledu soupeře a třetí vítězství z posledních čtyř zápasů. Naopak Kopřivnice zaznamenala čtvrtou porážku v řadě. Za Ďábly nastoupil také Adam Kremnický, který týmu bude nově k dispozici v rámci střídavých startů.

8. kolo, 2.liga, st 19.10.2022

HC ISMM Kopřivnice
HK Nový Jičín

3:4 PP.

Branky a nahrávky: 25. Sluštík O. (Suchý), 32. Velecký (Sluštík O.), 50. Gola (Pindel) – 33. Štefka, 40. Gebauer (Sluštík J., Franek), 48. Sluštík J., 61. Franek (Maliník, Foltýn). Rozhodčí: Vaněk – Bubela, Mikšík. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 739. Střely na branku: 42:47. Průběh zápasu: 2:0, 2:3, 3:3, 3:4

HC ISMM Kopřivnice: Kubáň (Baldik) – Hlaváč, Ficek, Bail, Marek, Hrůzek, Bartošák, Petrek – Indrst, Häring, Gola, Kleniar, Pindel (A), Velecký, Sluštík O. (C), Fojtík, Mach, Suchý (A), Pargáč, Pavlík.

HK Nový Jičín: Šimonů (Galuška) – Hladiš, Foltýn, Tomeček, Váňa, Kožený, Holaň – Lehečka (C), Franek, Maliník, Gebauer, Hilšer, Sluštík J., Handl, Štefka, Konečný, Květoň, Juříček, Pecha.

Ohlasy

Kamil Gebauer (trenér HK Nový Jičín): „Dnes to bylo opět těžké utkání. Měli jsme trochu chladnější začátek, ale od poloviny první třetiny jsme hru vyrovnali. V úvodu druhé třetiny jsme byli paradoxně lepší. Kvůli zbytečným faulům jsme bohužel šli do oslabení, které soupeř zvládl využít. Vážím si, že jsme před koncem druhé části dokázali srovnat. Do třetí třetiny jsem přeházel lajny a věřil jsem, že zápas urveme za tři body. Bohužel se to nepovedlo. Udělali jsme jednu chybu po buly, ale to je hokej a takové věci se stávají. Kluky však musím pochválit. Šlo vidět, že chtějí vyhrát a jdou si za tím. Podařilo se nám zvítězit v prodloužení, za což jsem strašně rád. V posledních zápasech se navíc góly rozprostřely do různých formací. Je to ohromně důležité, protože to nestojí jen na jedné lajně. Každá formace dokáže dát branku a to týmu určitě pomůže.“

Komentář k zápasu

O první větší příležitost se postarali domácí, kteří se v úvodu sedmé minuty dostali do přečíslení dva na jednoho, jenže tuto situaci v úvodní branku nepřetavili. V jedenácté minutě si Ďáblové vytvořili tlak, ale Kubáně nepřekonali. Na konci první třetiny usedl na trestnou lavici Květoň. Kopřivnice však přesilovou hru nevyužila a do druhé části se šlo za bezbrankového stavu.

Ve 25. minutě se domácí příznivci radovali z první branky. Po rychlém přechodu do útočného pásma našel Suchý před bránou Ondřeje Sluštíka, který v přesilovce poslal Kopřivnici do vedení. Ďáblové mohli rychle vyrovnat v početní převaze, jenže na rozdíl od svého soupeře tuto příležitost nevyužili.

Ve 30. minutě hráli domácí další přesilovku a opět ji dokázali využít. Před bránu si sjel Michal Velecký, jenž střelou mezi betony poslal Kopřivnici do dvoubrankového vedení. Ďáblům se však za minutu podařilo snížit na rozdíl jediné branky zásluhou Davida Štefky. Kopřivnice poté mohla zase odskočit, ale střela Pindela skončila pouze na tyči.

Ďáblové dostali možnost vyrovnat v přesilové hře, jenže domácí se dokázali ubránit. Po konci trestu se mohla prosadit Kopřivnice, ale Šimonů podržel svůj tým, když zneškodnil únik Matěje Macha. Ještě před druhou sirénou se Ďáblové radovali z vyrovnávacího gólu. V čase 39:59 se po pohotové střele Sluštíka dostal k dorážce Robin Gebauer, který vsítil důležitou branku do šatny.

Do třetí periody se vcházelo za vyrovnaného stavu 2:2. Po pěti minutách hry ve třetí části současně usedli na trestnou lavici Kleinar se Sluštíkem a hrálo se čtyři na čtyři. Žádný z týmů více prostoru na ledové ploše ke vstřelení gólu nevyužil, ale po návratu z trestné lavice dokázal Jan Sluštík vystihnout rozehrávku soupeře a z dorážky pak poslal Ďábly do vedení.

Na konci padesáté minuty však bylo opět srovnáno. Pindel vyhrál vhazování přesně na Patrika Golu, jenž rychlou střelou do horní poloviny branky srovnal na 3:3. Kopřivnice mohla v závěru zápasu získat všechny tři body, jenže přesilovou hru v posledních minutách nevyužila a následovalo prodloužení.

V prodloužení po 52 sekundách hry slavili bonusový bod Ďáblové. Po rychlém protiútoku se dokázal prosadit Tomáš Franek. Novojičínští se tak radovali z první výhry na ledě soupeře a o další body zabojují v sobotu před svými diváky proti Velkému Meziříčí.