Bořek Kopecký

Ďáblové by museli na ledě Tábora předvést nadlidský výkon, aby se dostali do baráže proti Šumperku. Táborští však nic takového nedovolili a utkání si pohlídali. Sezona, ve které Ďáblům chyběl krůček k tomu, aby vyrovnali dosud největší klubový úspěch, což byl v sezoně 2000/01 postup do baráže o první ligu, tak končí. Ďáblové můžou být na svůj výkon více než hrdí a klub s fanoušky budou na letošní sezonu ještě dlouho vzpomínat.

4. kolo, Play off 2022, ne 10.4.2022

HC Tábor
HK Nový Jičín

5:1

Branky a nahrávky: 6. Endál (Šulek, Kříž), 25. Seidl (Kříž, Endál), 43. Rousek (Bárta), 54. Rousek (Kříž, Zíb), 58. Šulek (Pařízek, Seidl) – 30. Štefka (Sluštík, Konečný). Rozhodčí: Valenta, Hucl – Tvrdík, Rubáš. Vyloučení: 1:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 4237. Střely: 47:24. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.

HC Tábor: Kolář (Novák) – Kříž, Hajič, Havelka, Radoš, Pařízek, Hubata, Čížek, Černý (A) – Hasman, Dančišin, Endál (A), Seidl (C), Matušík, Šulek, Prášek, Zíb, Rousek, Chocholoušek, Zayml, Bárta.

HK Nový Jičín: Šimonů (Galuška) – Kleiner, Petr Kuboš st, Holáň, Hruška, Váňa, Petr Kuboš ml. , Foltýn, Kožený, Andrýsek – Káňa, Hilšer, Štefka, Maliník, Lehečka (C), Gebauer, Konečný, Franek, Kořenek, Sluštík.

Ohlasy

Kamil Gebauer (trenér HK Nový Jičín): Chtěli jsme dneska odehrát vyrovnané utkání. Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas, ale byli jsme oslabení. Hráli jsme na tři pětky a klukům musím dneska poděkovat. Zápas opravdu odmakali, ale ve třetí třetině nám bohužel došly síly, i přesto však klobouk dolů, jak to zvládli. Upřímně ani nevím, kde se superfinále zlomilo. První utkání jsme nezvládli, i když jsme si věřili. Vyrovnali jsme na 3:3, ale potom jsme hned inkasovali branku. Mohlo to být taky v domácím utkání. Nadechli jsme se s Táborem, ale s Dvorem jsme ty zápasy nezvládli a to asi rozhodlo. Musím poděkovat vedení, protože odvedli obrovský kus práce. Vážím si, že jsem dostal šanci trénovat Áčko. Musím poděkovat také klukům. Klobouk dolů! Mančaft byl složený nově a kluci sezonu odehráli parádně. Bylo mi ctí, trénovat takovou partu, opravdu jsem si to taky užil. Dík patří samozřejmě také fanouškům, dokázali jsme opět přivést fanoušky zpátky na zimák a užili jsme si to. Děkujeme všem za podporu.

Komentář k zápasu

Na začátku páté minuty šli Ďáblové do oslabení, když byl vyloučen Štefka. Ve vlastním oslabení se dostal do šance Lehečka, ale Kolář jeho pokus zneškodnil. Z protiútoku se však radovali domácí. Přesilovou hru využil Lukáš Endál a Táborští vedli 1:0. O chvíli později byl vyloučen také Černý, Ďáblové však početní převahu nevyužili. Následně prověřovali oba týmy brankáře svého soupeře, ale žádný pokus nenadělal maskovaným mužům větší problémy.

Ďáblové přece jen mohli srovnat ještě před přestávkou, ale kotouč vyslán z hole Štefky pouze orazítkoval tyč Kolářovy brány. Další branka v první třetině již nepadla a do šaten se odcházelo za stavu 1:0. Úvod druhé části však Ďáblům vůbec nevyšel. Nejdříve byl vyloučen Konečný a o chvíli později zahrál nešťastně vysokou holí Lehečka, takže Ďáblové šli do tří. Novojičínští však zahrozili i ve třech. Po střele Foltýna musel situaci zachraňovat až táborský Pařízek, který nedovolil kotouči překročit brankovou čáru.

Trojice Ďáblů dokázala přežít bez obdržené branky do návratu Konečného, ale přesilovou hru pět na čtyři využil Radek Seidl, jenž si našel odražený kotouč a Tábor vedl 2:0. Zároveň s inkasovanou brankou usedl na trestnou lavici také starší z Kubošů a Novojičínští šli zase do čtyř. Svěřenci Kamila Gebauera tohle oslabení zvládli ubránit a následně mohli snížit. Foltýn našel v mezikruží osamoceného Štefku, ale puk za ležícím Kolářem neskončil.

Ve 30. minutě nejdříve Šimonů zneškodnil přečíslení Táborských a z protiútoku se Ďáblové dočkali snížení. David Štefka zamířil přesně pod víko a Kolář musel lovit kotouč ze své brány. V závěru druhé třetiny mohl Kohoutům vrátit dvougólový náskok Hasman, ale jeho pokus do poloodkryté brány zneškodnil skvělým zákrokem Šimonů. Do třetí části se tak vstupovalo za stavu 2:1.

Ve 43. minutě vrátil Kohoutům klid Tomáš Rousek, když poslal Tábor opět do dvougólového vedení. V 54. minutě vstřelil Tomáš Rousek svou druhou branku v dnešním utkání. Po střele Kříže od modré čáry si našel odražený kotouč a zvýšil na 4:1. V 58. minutě doupravil na konečných 5:1 Ondřej Šulek a Tábor po dnešní výhře postupuje do baráže proti Šumperku. Ďáblové však mohou být s letošní sezonou více než spokojeni a na vítězství ve východní skupině se bude ještě dlouho vzpomínat.