Jakub Kopřiva

Bez několika hráčů nastoupili Ďáblové k domácímu utkání s opavským Slezanem. I přesto ale byli svěřenci Kamila Gebauera na ledové ploše od první minuty jasně lepším týmem. Hosté spoléhali na zabezpečenou obranu, ale i přesto nakonec třikrát inkasovali. Ďáblové tak svého soupeře přehráli 3:1.

18. kolo, 2. liga - Východ, st 24.11.2021

HK Nový Jičín
HC Slezan Opava

3:1

Branky a nahrávky: 20. Lehečka (Kafka, Poruba), 44. Kafka (Maliník, Váňa), 60. Maliník (Kafka, Foltýn) – 50. Vašenka (Beránek, Kunc). Rozhodčí: Grygera - Konvička, Veselý. Vyloučení: 1:3.Využití: 1:0. Střely: 39:19 Diváci: 258. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

HK Nový Jičín: Galuška (Šimonů) - P. Kuboš st., Hladiš, Váňa, Foltýn, P. Kuboš ml., Kožený - Sluštík, Potočný, Lehečka, Poruba, Kafka, Konečný, Hilšer, Gebauer, Flok, Franek, Maliník.

HC Slezan Opava: Piták (Vítek) - Zouhar, Kunc, Šindelář, Ficek, Zelenka, Věntus - Horný, Damašek, Vašenka, Buršík, Beránek, Peterka, Vojtovič, Krupa, Hendrych.

Ohlasy

Kamil Gebauer (trenér HK Nový Jičín): “Další velice těžké utkání. Povedl se nám začátek zápasu, první třetinu jsme hráli výborně a měli jsme spoustu šancí, ale bohužel jsme dali pouze jeden gól. Co se mi ovšem nelíbilo, tak byla druhá třetina. My jsme poprvé v sezoně nastoupili na tři útoky a kluci si zbytečně protahovali střídání. Opava nás tak zbytečně dostávala pod tlak. Naštěstí máme dva výborné brankáře a dnes nás Galuška opět podržel v důležitých chvílích. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že ten zápas prostě musíme urvat. Hráči jeli na krev a nedovolili Opavě vyrovnat. Naopak jsme udeřili my a závěr jsme si už pohlídali, takže hodně cenné vítězství."

Komentář k zápasu

Začátek utkání byl opatrný a v úvodních minutách nechtěl ani jeden celek zbytečně chybovat. O něco aktivnější a směrem dopředu nebezpečnější byli ale domácí Ďáblové. Ti se tlačili do zakončení, ale skvěle fungující obrana Slezanu byla pozorná a soupeře k ničemu nepouštěla. Ve 12. minutě se ve velké šanci zjevil hostující Jan Vojtovič, ale puk do poloprázdné branky nedostal. V 16. minutě hostující hráč fauloval a Ďáblové si zahráli první přesilovou hru, ovšem nic z ní nevytěžili. O tři minutky později přišel další faul a další početní výhoda pro Ďábly. A tentokrát to už domácím vyšlo. Lehečka prokázal svůj přehlede a zkušenosti a povedenou střelou poslal patnáct vteřin před první přestávkou puk za Pitáka v brance Slezanu – 1:0. Po první dvacetiminutovce tedy domácí Ďáblové vedli o jednu branku.

Začátek druhé periody patřil Ďáblům. Ve 25. minutě hosty zachránila tyčka, takže stav se stále neměnil. V následujících minutách si oba celky vyzkoušely přesilovou hru, ale ani v početní výhodě se nedokázaly prosadit. Tempo hry poté výrazně opadlo a příliš k toho k vidění nebylo, tedy kromě propagačních střeleckých pokusů. Ve 36. minutě mohli domácí zvýšit své vedení, ale Lehečka v nájezdu neuspěl. V závěru prostřední části byla k vidění řada nepřesností na obou stranách. V samotném závěru druhé třetiny mohli hosté vyrovnat. Damašek měl před sebou téměř prázdnou branku, ovšem Galuška předvedl fantastický zákrok a puk za svá záda nepustil!

Do poslední třetiny měli Ďáblové fantastický vstup. Ve 44. minutě totiž Maliník vymyslel parádní přihrávku na Kafku, kterým chytrým zakončením překvapil opavského brankáře – 2:0. Po této brance byli domácí Ďáblové na koni a znovu a znovu se tlačili dopředu. Jenže v 50. minutě zničehonic udeřil Slezan a drama bylo na světě. Hosté přidali a na konci celé akce byl Vašenka, nejlepší hostující hráč tohoto utkání – 2:1. Po tomto gólu se na ledové ploše začalo pořádně jiskřit a hlavně byl k vidění parádní hokej. Šance se střídaly na obou stranách, ale oba brankáři chytali skvěle a pokusy likvidovali. Opava byla v závěru aktivnější a snažila se o vyrovnání, ale marně. Vítězství Ďáblů pečetil 39 sekund před koncem Maliník, který poslal puk do prázdné branky – 3:1.