Jakub Kopřiva

Ďáblové v dalším utkání hostili Drtiče z Hodonína a potvrdilo se, že vedoucí celek tabulky nečeká nic lehkého. Drtiči na novojičínském ledě dvakrát vedli, ale Ďáblové předvedli v závěru utkání fantastický obrat, prosadili se dvakrát během jedné minuty a nakonec vyhráli 3:2. Blýskl se dvougólový Roman Maliník.

21. kolo, 2. liga - Východ, so 4.12.2021

HK Nový Jičín
SHK Hodonín

3:2

Branky a nahrávky: 47. Maliník (Lehečka, Kuboš), 56. Maliník (Foltýn, Lehečka), 56. Franek (Kuboš, Káňa) – 24. Hložánek (Komínek, Škápik), 49. Hefka (Škápik, Komínek). Rozhodčí: Blaha – Bezděk, Tvrdý.. Vyloučení: 6:6.Využití: 0:1. Střely: 56:28 Diváci: 256. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.

HK Nový Jičín: Šimonů (Galuška) – Poruba, Kuboš, Foltýn, Adámek, Váňa, Kožený, Holáň – Káňa, Konečný, Maliník, Kafka, Gebauer, Zdeněk, Sluštík, Flok, Štefka, Franek, Lehečka (C), Kořenek.

SHK Hodonín: Kořének (Martinčík) – Hohl, Škápik, Hefka, Mikulík, Miklík (C), Pchalin, Sedlaček – Lekeš, Raevskii, Komínek (A), Giatsintov, Hložánek, Romančík, Janás, Handl.

Komentář k zápasu

První velké šance se dočkali diváci hned na začátku 4. minuty. Skóre mohl otevřít Tomáš Franek, ale s jeho pokusem si hostující brankář výborně poradil a stav utkání se tedy neměnil. V následujících minutách byly k vidění přesilové hry na obou stranách, ale branku početní výhoda nepřinesla. V 10. minutě to zkusil domácí Flok, ale hostující brankář puk zastavil svou lapačkou. Do konce první periody se diváci dočkali několika střeleckých pokusů na obou stranách, ale brankáři puk za svá záda nepustili a do kabin se tak odcházelo za stavu 0:0.

Zkraje druhé třetiny udeřili Drtiči. Ve 24. minutě se po střele od modré čáry dostal puk k Eriku Hložánkovi, který už neměl problém ho uklidit do branky – 0:1. Po úvodní brance hostům narostla křídla. Ve 26. minutě to mohlo být o dvě branky, ale Šimonů předvedl výborný zákrok a ramenem puk vyrazil. Ve 34. minutě vznikl před hostující brankou obrovský závar, ale domácí puk do branky nedotlačili. V závěru druhé periody se domácí tlačili dopředu, měli tlak, ale vyrovnávací branky se nedočkali.

Ve 43. minutě hráli hosté přesilovou hru a mohli zvýšit své vedení, ovšem proti byl dalším skvělým zákrokem Šimonů. Ve 46. minutě vypálil z mezikruží domácí hráč, ale hostující brankář puk za svá záda nepustil. Ovšem o minutku později už Kořének kapituloval, kdy se prosadil nejproduktivnější hráč domácích Roman Maliník – 1:1. Vyrovnaný stav ale vydržel pouhé tři minutky, protože ve 49. minutě hosté využili přesilovou hru, když se prosadil Vlastimil Hefka – 1:2. Drtiči tedy kráčeli za vítězstvím, jenže domácí v závěru předvedli fantastickou otočku! Na začátku 56. minuty se z úhlu prosadil aktivní Roman Maliník a vyrovnal na 2:2. Oběhlo jen 40 vteřin, do zakončení se dostal Tomáš Franek, který poslal Ďábly do vedení 3:2! V závěru utkání se už nic nestalo a po fantastickém obratu vybojovali Ďáblové všechny tři body!