Jakub Kopřiva

Po třech prohrách narazili svěřenci Kamila Gebauera na nevyzpytatelné béčko brněnské Komety. Tomu se v této sezoně na kluzištích soupeřů příliš nedaří a proto šli Ďáblové do utkání s jasným cílem, vyhrát! A nakonec se téměř pětistovka diváků dočkala výhry domácího celku. Ďáblové předvedli dobrý výkon plný pohledných akcí, vyhráli 4:2, získali důležité tři body a udrželi se na prvním místě v tabulce!

17. kolo, 2. liga - Východ, so 20.11.2021

HK Nový Jičín
Kometa Brno B

4:2

Branky a nahrávky: 24. Gebauer (Franek, Hruška), 28. Hruška (TS), 40. Franek (Gebauer), 55. Franek (Tomeček, Potočný) – 29. Pigl (Vašíček, Kadlic), 60. Krejčí (Švejda, Halász). Rozhodčí: Blaha - Bubela, Mikšík. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 782. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2.

HK Nový Jičín: Šimonů (Galuška) - Hruška, Tomeček, Hladiš, Kleiner, Foltýn, Kožený - Sluštík, Potočný, Štefka, Lehečka, Poruba, Kafka, Konečný, Hilšer, Gebauer, Flok, Franek, Maliník, Kořenek.

Kometa Brno B: Petržílka (Šembera) - Trnka, Seemann, Švejda, Studený, Malec, Jeřábek - Krejčí, Halász, Vašíček, Kadlic, Havlát, Brabenec, Pigl, Mokrohajský, Škvrně, Krejčiřík.

Ohlasy

Kamil Gebauer (trenér HK Nový Jičín): “Bylo to těžké utkání, ale byli jsme dobře připraveni. Musím kluky pochválit za skvělou první třetinu. Něco jsme si před zápasem řekli o středním pásmu a oni to maximálně dodržovali, a to po celé utkání. Kometa dnes neměla skoro žádné brejky, nám se podařilo vynulovat tu jejich rychlost. Hráli jsme trpělivě a ve druhé třetině se nám to vrátilo. Kometu řadím k nejlepším týmům v této skupině, takže pro nás strašně důležité vítězství. Doufám, že tato výhra nám dodá sebevědomí pro zápas s Opavou."

Komentář k zápasu

Oba celky vstoupily do utkání velmi aktivně a od prvních vteřin se hrálo v hodně svižném tempu. V 7. minutě se hostující hráč objevil ve velké šanci, ale skvěle zareagoval brankář Šimonů, který parádní rybičkou vypíchnul soupeři kotouč! V dalších minutách bylo k vidění několik střeleckých pokusů, ale spíše propagačních a oba brankáři si s nimi pohodlně poradili. Kromě toho nabídl závěr první periody také několik přesilových her, ale ani v těch se téměř 500 diváků branky nedočkalo. Po první třetině se tak odcházelo do kabin za stavu 0:0.

Druhá třetina byla o poznání zajímavější. Ve 24. minutě hráli domácí Ďáblové přesilovou hru. Po výborné kombinaci zakončoval přesně Robin Gebauer, který poslal domácí do vedení – 1:0. Ve 28. minutě fauloval hostující Trnka a rozhodčí nařídil trestné střílení. Na hostujícího brankáře se rozjel Jakub Hruška, který to zvládl skvěle, nedal mu šanci a Ďáblové šli do vedení 2:0. Jenže o minutku později béčko Komety snížilo. Tomáš Pigl trefil volné místečko a jinak výborně chytající Šimonů zasáhnout nedokázal – 2:1. V další části druhé periody se oba týmy tlačily dopředu, ale další branka padla až 13 sekund před koncem. Do zakončení se dostal aktivní Tomáš Franek, který se konečně prosadil – 3:1.

Do třetí třetiny vstoupili hosté aktivně, ale do velké šance se nemohli dostat a střelecké pokusy likvidoval pozorný Šimonů. Velká šance přišla ve 48. minutě, kdy Šimonů předvedl zákrok utkání, když fantasticky vyrazil puk, který mířil do poloprázdné branky! V 55. minutě Ďáblové definitivně rozhodli tento důležitý zápas. Na konci povedené kombinace byl Franek, který i tentokrát zvládl zakončení a svou druhou branku v utkání navýšil vedení domácích – 4:1. V 58. minutě byl vyloučen Kafka a to byla poslední šance pro Kometu. V přesilové hře se rychle prosadil Petr Krejčí a vykřesal jiskřičku naděje pro hosty – 4:2. Poslední minutku ale Ďáblové odehráli velmi dobře a nakonec si dokráčeli pro důležité a velmi cenné vítězství!