Jakub Kopřiva

Souboj o první místo v tabulce se odehrál na ledové ploše Valašského Meziříčí. Zajímavý a velice vyrovnaný souboj nabídl několik šancí, ale všechny střelecké pokusy zlikvidovali brankáři. V základní hrací době tak diváci branku neviděli. V prodloužení udeřil domácí Jakub Pořický, který tak Bobrům vystřelil bonusový bodík. Ďáblové vezou cenný bod.

16. kolo, 2. liga - Východ, st 17.11.2021

HC Bobři Valašské Meziříčí
HK Nový Jičín

1:0 PP.

Branky a nahrávky: 63. Pořický (Báchor). Rozhodčí: Škach – Vengřín, Peluha. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. Střely na branku: 35:29. Diváci: 347. Průběh utkání: 1:0.

HC Bobři Valašské Meziříčí: Slovák (Majer) – Báchor (C), Ďurkáč, Vosátko, Mošnička, Holiš, Kamas – Weintritt, Goiš, Kozubík – Andris, Křivohlávek, Pořický (C) – Stodůlka, Urbanec, Kuchařík (A) – Vavřík.

HK Nový Jičín: Šimonů (Galuška) – Tomeček, Kleiner, Poruba, Hladiš, Foltýn, Hruška – Flok, Lehečka (C), Kořenek, Pecha, Konečný, Kafka, Sluštík, Gebauer, Potočný, Maliník, Štefka, Franek.

Ohlasy

Kamil Gebauer (trenér HK Nový Jičín): “Dnes to bylo velmi vyrovnané utkání. Já musím klukům poděkovat, protože ten zápas odmakali a dodržovali to, co jsme si řekli. Měli jsme v utkání pár zajímavých brejků, ale bohužel se nám ani jeden nepodařilo proměnit. Obrovskou kaňkou tohoto utkání je rozhodčí. Mrzí mě ten závěr, kdy jsme si to chtěli rozdat na férovku, ale to, co předvedl v prodloužení, kdy odpískal nesmyslný faul... Mrzí mě to hlavně za kluky, protože ten zápas opravdu odmakali, odjezdili, ale jsou věci, které prostě neovlivníme.”

Komentář k zápasu

Hned od úvodního vhazování se hrálo v hodně svižném tempu. V prvních minutách bylo k vidění několik zajímavých střeleckých pokusů, ale brankáři všechny zlikvidovali. V 7. minutě se do zajímavé šance dostával hostující Gebauer, ale na poslední chvíli ho zastavil jeden z obránců. O tři minutky později střílel po rychlé akci Franek, ale branku Bobrů těsně minul. Ve 13. minutě si domácí vytvořili tlak, během kterého vyprodukovali několik pokusů, ovšem ani jeden nebyl přesný. V 15. minutě byl vyloučen Gebauer a to byla dobrá šance pro domácí Bobry. A málem diváci viděli první branku. Weintritt dostal milimetrový pas od Křivohlávka před odkrytou klec, jeho pokus o rychlé tečování kotouče ale minul odkrytou část branky, kterou střežil Šimonů. Ďáblové dělali domácím velké problémy svým bleskovým přechodem do útoku, ale ani oni se v první periodě nedokázali prosadit. Diváci tedy v první dvacetiminutovce branku neviděli, ale rozhodně se nenudili.

Hned zkraje druhé třetiny se Ďáblové dočkali úvodní branky, ale vzhledem k tomu, že skórující hráč poslal puk do branky vysokou holí, tak gól platit nemohl a pokračovalo se za stavu 0:0. Ve 26. minutě byl vyloučen domácí hráč a přesilovou hru si vyzkoušeli také Ďáblové. Jenže ani hostům se v přesilové hře nepodařilo vstřelit úvodní branku. I v následujících minutách se oba celky tlačily dopředu, ale velkých šancí příliš k vidění nebylo. Ve 32. minutě byl za hákování vyloučen hostující Hladiš a to byla další šance pro Bobry. Jenže Ďáblové zvládli přesilovou hru skvěle a domácí Bobry vůbec k ničemu nepustili. Jenže těsně po skončení této přesilové hry fauloval Kafka a Ďáblové šli opět do čtyř. Dobrou přihrávku dostal v přesilové hře Andris, ale zakončení nezvládl a branku vůbec neohrozil. A to bylo v přesilovce vše, takže ani z této nic nebylo. Ve 39. minutě se v šanci objevil Maliník, ale na domácí brankáře svým blafákem nevyzrál. A tak ani druhá perioda branku nenabídla.

Začátek poslední periody byl opatrný. Ani jeden celek nechtěl udělat zbytečnou chybu, což bylo za nerozhodného stavu zcela pochopitelné. Domácí si následně vytvořili tlak, ale všechny pokusy Bobrů pochytal skvěle chytající Šimonů. V 51. minutě se v největší šanci utkání zjevil domácí Vosátko, jenže neuvěřitelný přesun předvedl Šimonů, který lapačkou šanci zlikvidoval! O dvě minutky později byl před brankou Ďáblů zcela osamocený Weintritt a po jeho střele orazítkoval puk brankovou konstrukci! V 55. minutě měli svou největší šanci v utkání také Ďáblové, jenže fantastickým zákrokem se blýskl také domácí brankář Slovák, který puk za svá záda nepustil! Poté bylo k vidění ještě několik střeleckých pokusů, ale žádný se neujal a diváci se tak v základní hrací době branky nedočkali. Šlo se tedy do prodloužení.

V prodloužení bylo na ledové ploše hodně prostoru a střela střídala střelu. Ve druhé minutě prodloužení byl vyloučen za podražení Sluštík a to byla obrovská šance pro Bobry tento duel rozhodnout. A také se tak stalo. Po čtyřiceti vteřinách to na sebe vzal Jakub Pořický, který propálil vše, co mu stálo v cestě, a Bobrům tak vystřelil druhý bodík.