Jakub Kopřiva

Hodonín - Hosté potvrdili své postavení i v utkání s posledním Hodonínem. Ten vzdoroval, ale poslední třetina rozhodla o vítězství Ďáblů.

14. kolo, 2. liga - Východ, so 6.11.2021

SHK Hodonín
HK Nový Jičín

3:5

Branky a nahrávky: 14. Kominek (Matula), 23. Balán, 40. Hefka (Janeček) – 2. Konečný (Lehečka, Maliník), 36. Maliník (Kuboš), 39. Flok (Gebauer), 56. Kořenek (Kuboš, Bordowski), 59. Konečný (Lehečka, Kuboš). Rozhodčí: Škach – Mikšík, Kučera. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. Střely na branku: 27:40. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:5.

SHK Hodonín: Micka (Martinčík) – Dřímal, Hefka, Miklík (A), Sedláček . Handl, Škápik, Matula (C), Janás, Lekeš, Dobša, Balán (A), Komínek, Janeček, Podlaha, Glasintov. Trenér: Janás.

HK Nový Jičín: Šimonů (Galuška) – Váňa, Hruška, Foltýn, Kuboš, Kleiner, Kožený – Gebauer, Maliník, Poruba, Zdeněk, Lehečka (C), Pecha, Konečný, Bordowski, Hilšer, Potočný, Flok, Kořenek. Trenér: Gebauer.

Ohlasy

Kamil Gebauer (trenér HK Nový Jičín): “Bylo to hrozně těžké utkání. V první třetině jsme měli problémy s přechodem do středního pásma a vůbec jsme se nedostávali do útoku. Po první třetině jsme si v kabině něco řekli a poté jsme zjednodušili hru ve středním pásmu. Ve druhé třetině jsme měli obrovské množství šancí, ale bohužel se nám nepodařilo odskočit a šli jsme tedy do kabin za vyrovnaného stavu. Poslední periodu jsme podle mého odehráli zkušeně. Nebylo to o nějakém neustálém tlaku, ale počkali jsme si na šanci, ta přišla a závěr utkání jsme si už pohlídali. Musím pochválit Hodonín. Soupeř nám to zkomplikoval svou dobrou hrou, zahráli opravdu dobře a dostali nás pod tlak. Hodonín má ve svých řadách mladé, rychlé hráče a my s tím měli zezačátku velké problémy. Očekával jsem těžké utkání, protože my máme starší zkušené kluky a přesně tyhle zápasy proti soupeřům, kteří na nás vlétnou, nám nesedí. V těchto zápasech musíme naší hru zjednodušit. Každopádně jak říkám, hodně cenné vítězství a nesmírně důležité tři body.”

Komentář k zápasu

Ďáblové zajížděli na led Drtičů v roli favorita. A hned ve 2. minutě se prosadil Viktor Konečný a Ďáblové šli do vedení 1:0. Jenže ještě do konce první periody vyrovnal Tomáš Komínek.

Zkraje druhé periody se prosadil velezkušený a extraligou otřískaný Stanislav Balán a Drtiči šli poprvé v utkání do vedení, 2:1. Po inkasované brance Ďáblové přidali a měli spoustu šancí. Nejdříve vyrovnal Roman Maliník, poté se prosadil Adam Flok a Ďáblové šli ve 39. minutě do vedení 3:2. Jenže své vedení neudrželi, protože 37 sekund před druhou sirénou se trefil Vlastimil Hefka a vyrovnal na 3:3.

V poslední třetině hrály oba celky trpělivě a čekaly na svou šanci. Nakonec se dostali Ďáblové, když se v 56. minutě prosadil Matěj Kořenek. Před koncem utkání to domácí zkoušeli bez brankáře, ale vyrovnat nedokázali, naopak se trefil Viktor Konečný a pečetil vítězství, 5:3.