Bořek Kopecký

Ďáblové vstoupili do utkání velmi dobře a brzy se ujali vedení. Houževnatá Technika však v utkání smazala všechny tři novojičínská vedení. Vyrovnat se podařilo také Ďáblům, kteří na začátku třetí části srovnali zásluhou Adama Floka na 4:4. Poté však úřadovali pouze hosté, kteří si nakonec odváží tři body po vítězství 4:7. Napočtvrté to tak Ďáblům proti Technice nevyšlo. Novojičínští však také po 38. kole zůstávají v tabulce na páté příčce, protože Havlíčkův Brod doma taktéž nebodoval.

38. kolo, 2. liga, so 17.2.2024

HK Nový Jičín
Technika Hockey Brno

4:7

Branky a nahrávky: 4. Květoň (Maliník, Flok), 9. Konečný (Flok, Gebauer), 16. Květoň (Kuboš, Konečný), 41. Flok (Květoň, Konečný) – 7. T. Pigl (Pospíšil, Staněk), 12. Pospíšil (Martinec), 26. Staněk (K. Holík), 29. T. Pigl (Fajmon), 46. Harmim (T. Pigl), 47. Masař, 53. Pospíšil (Úlehla). Rozhodčí Blaha – Tvrdý, Voznička. Vyloučení: 3:7. Využití:2:0. V oslabení 0:0. Průběh utkání 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4, 4:4, 4:7.

HK Nový Jičín: Hořejší (Klimek) – D. Holáň, J. Holáň, Hanák, Hruška, Báchor, Kuboš, Dudáš, Andrýsek – Zdeněk, Maliník, Konečný (A) – J. Sluštík (A), Hudeček, Berka – Flok, Gebauer (C), Hilšer – Škarka, Kafka, Květoň.

Technika Hockey Brno: Šurý (Zlatnický) – Kališ, K. Holík, Úlehla, M. Dufek, P. Vašíček, Kubica, Fajmon – Staněk, Martinec, M. Pigl – Pospíšil (A), Harmim, Račický – Benýšek (C), Zduba, Vach – Sladký, Bartes, Masař – T. Pigl.

Ohlasy

Petr Kuboš (trenér HK Nový Jičín) „Zápas jsme klidně mohli vyhrát. Hráli jsme dobře do útoku. Chvíli jsme zbytečně vymýšleli, místo abychom to hráli jednoduše. Opticky to vypadalo, že jsme v převaze, ale Technika vždy nějak ujela a dala gól. Zápas jsme prostě odehráli špatně a nekoncentrovaně. Dnes jsme to nebyli my.“

Martin Stloukal (trenér Technika Hockey Brno) „V první třetině padlo strašně hodně branek. I přesto, že jsme do zápasu vstupovali s tím, že chceme dobře bránit, tak jsme dostali tři góly. Byli jsme dvakrát vyloučeni a dobré přesilovky Nového Jičína jsou známé. Ti kluci jsou velice zkušení a mají extraligové zkušenosti. My jsme se však nevzdali a postupně jsme hru vyrovnali. Začali jsme lépe bruslit a tlačili jsme se na soupeře. Začali jsme se prosazovat a soupeř dělal chyby. Ve třetí třetině jsme měli fyzickou úroveň na naší straně.“

Komentář k zápasu

Ďáblové měli dobrý vstup do utkání a v čase 3:27 se ujali vedení. Adam Flok vyhrál vhazování na Romana Maliníka, který posunul kotouč na vrchol pravého kruhu Davidu Květoňovi, jenž přesnou střelou k levé tyči otevřel gólový účet zápasu. Novojičínští měli následně další šance, ale individuální akce Viktora Konečného a Zdenka Hudečka brankou neskončily. Po sedmi minutách hry naopak přišlo srovnání. Pospíšil našel na pravé straně volného Tomáše Pigla, který překonal Hořejší střelou na bližší tyč.

Ďáblové se však rychle vrátili do vedení. Po 68 vteřinách hry potrestal zmatky v brněnské rozehrávce Viktor Konečný, jenž zužitkoval perfektní přihrávku Adama Floka před odkrytou branku. Sám Adam Flok měl možnost novojičínské vedení navýšit, jenže při závaru před Šurým poslal v těžké pozici puk do levé tyče. Následně byla Technika potrestána za příliš mnoho hráčů na ledě, jenže chvíli po konci trestu sama vyrovnala. Pokus Martince na Hořejšího neprošel, ale odražený kotouč si našel Erik Pospíšil, jenž zamířil přesně pod víko.

Ve 14. minutě hráli Ďáblové další početní převahu. V ní se jako první dostali do šance hosté, ale Martinec v dobré pozici neproměnil přečíslení dva na jednoho. V samotném závěru početní převahy však Ďáblové udeřili. Na pravém kruhu si udělal prostor ke střele David Květoň, jehož střela zřejmě byla tečovaná hostujícím obráncem mimo dosah Šurého. Po divoké první třetině si tak Ďáblové odnášeli do kabin těsné vedení 3:2.

Hned v úvodu druhé části se po přesné přihrávce Stanislava Báchora dostal do samostatného úniku Adam Flok, ale svou bekhendovou kličkou na Šurého nevyzrál. Poté zahrozil dvakrát Tomáš Pigl, ale stav se po jeho nebezpečných střelách neměnil. V jednom případě pomohla Hořejšímu levá tyč. V čase 25:21 slavili hosté již třetí srovnání. Při přečíslení dva na jednoho vzal na sebe zakončení Tomáš Staněk, který pěknou bekhendovou kličkou opět vyrovnal.

Ve 29. minutě se Technika poprvé ujala vedení. Martin Dudáš odklidil puk z předbrankového prostoru pouze na hůl Fajmona, jehož zakončení šikovně tečoval za záda Hořejšího Tomáš Pigl. Ve 36. minutě se novojičínskou obranou prokličkoval Pospíšil, jenže jeho zakončení dokázal Hořejší vytěsnit do ochranné sítě. Ve 37. minutě obdržel celkem šest trestných minut Martin Pigl, který pykal za hákování, krosček a nesportovní chování. Ďáblové dlouhou početní převahu zužitkovali na začátku třetí třetiny, kdy se po přihrávce Davida Květoně opřel do kotouče Adam Flok, jenž od pravé tyče poslal puk do sítě.

Ve 45. minutě se na Hořejšího řítil Martinec, jenže své zakončení poslal pouze do zadního mantinelu. Technika se přece jen vrátila do vedení. Ďáblové si na levé straně nepohlídali Nesima Harmima, který si navedl puk před Hořejšího a v čase 46:00 vrátil hostům vedení. Po třiceti sekundách hry vedla Technika již o dvě branky. Mezi kruhy obral Tomáše Hanáka o kotouč Jakub Masař, jenž následně zamížil přesně do pravého horního rohu.

V čase 52:44 pak upravil na konečných 4:7 Erik Pospíšil, který z vrcholu levého kruhu zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Čtvrtý vzájemný zápas tak ovládla Technika, která po jedenáctigólové přestřelce slaví důležité tři body, které na konci základní části mohou hrát velkou roli v souboji o postupovou osmičku do play-off. Ďáblové mohou na dálku poděkovat valašskomeziříčským Bobrům, kteří uspěli v Havlíčkově Brodě a neumožnili Bruslařům posun na pátou příčku.