Bořek Kopecký

Novojičínští 35. kolem ukončili sérii venkovních zápasů. Duel se Slezanem měli dobře rozehraný, když se v jedenácté minutě dostali do vedení po trefě Adama Floka. Opavští však úřadovali v závěru první části, kdy vstřelili hned tři branky. Ve druhé části gól nepadl a Ďáblové tak do třetí dvacetiminutovky vstupovali s dvoubrankovou ztrátou. Divoká třetí část nabídla kromě pěti gólů také pěstní souboj, do kterého se pustili Martin Dudáš s Jakubem Ludvíkem. Novojičínským se však pouze v závěru utkání podařilo zkorigovat výsledek na konečných 7:2 a z Krnova se tak vrací bez bodů.

35. kolo, 2. liga, st 7.2.2024

HC Slezan Opava
HK Nový Jičín

7:2

Branky a nahrávky: 17. K. Stuchlík (Rousek), 19. Káňa (Ervasti, Rousek), 20. Krejsa (Slusarczyk, Šindelář), 43. Rousek (Šindelář, Káňa), 51. Rousek (Káňa, Šindelář), 53. Slusarczyk (Krejsa), 55. Adamec (Krejsa) – 11. Flok (J. Sluštík), 59. Maliník (Konečný, Květoň). Rozhodčí Kapitanov – Konvička, Klimek. Vyloučení: 2:6. Využití:3:1. V oslabení 0:0. Průběh utkání 0:1, 7:1, 7:2.

HC Slezan Opava: Slíž (Nowak) – Šindelář (C), Kalus, Adamec, Štěpánek, Ervasti, Jak. Ludvík, Foltýn – Káňa, K. Stuchlík (A), Rousek (A) – Slusarczyk, Brada, Krejsa – Vašenka, Beránek, Vojtovič – Kadula, Häring, Hradil.

HK Nový Jičín: Málek (Klimek) – Andrýsek, D. Holáň, Kuboš, Hruška, J. Holáň, Dudáš – Berka, Olesz, Flok – Gebauer (C), Květoň, Konečný – Škarka, D. Handl, Hudeček – J. Sluštík (A), Zdeněk, Maliník (A) – Hilšer.

Ohlasy

Petr Kuboš (trenér HK Nový Jičín) „Musím říct, že jsme měli dobrý začátek. Chtěli jsme jít do vedení, což se nám podařilo. Poté jsme však neudrželi koncentraci. Měli jsme dlouhé oslabení tři proti pěti, po kterém jsme dostali góly a soupeř nám odskočil. V první třetině jsme měli mnoho šancí, jenže na rozdíl od soupeře jsme nedali branky. Druhou část jsme odehráli dobře. Třetí třetinu nám tam skočily nějaká oslabení, ve kterých přidal soupeř další góly. Zápas se pro nás nevyvinul dobře. Neměl tu správnou atmosféru a tempo, z čehož si musíme mít vzít opravdu velké ponaučení. Příští utkání chceme odehrát jako jeden tým a získat body.“

Komentář k zápasu

ba celky vstoupily do zápasu velmi aktivně. Více ze hry měl přece jen Slezan a hrálo se převážně před Málkem. Po pěti minutách hry si Ďáblové mezi kruhy nepohlídali najíždějícího si Šindeláře, který svou střelou orazítkoval pravou tyč novojičínské branky.

V sedmé minutě vzal při přečíslení dva na jednoho zakončení na sebe Rousek, jenž se rozhodl pro kličku. Málek však také za pomoci vracejících se obránců udržel puk před brankovou čárou. O čtyři minuty později se ujali vedení Ďáblové. Při přečíslení byla přihrávka Jana Sluštíka zblokovaná, ale z druhé vlny si mezi kruhy našel volný kotouč Adam Flok, který zamířil přesně k pravé tyči a poslal Ďábly do vedení.

Novojičínské branka nakopla a v nadcházejících střídáních přicházely další šance. Z dobré pozice pálili Olesz a Květoň, jenže Slíž jejich pokusy dokázal zneškodnit. Poté převzal otěže zápasu opět Slezan, který hrál dvouminutovou přesilovku pět na tři, když na trestnou lavici současně usedli Jan Holáň a Martin Andrýsek. Opavě stačilo ke vstřelené brance pouze devatenáct vteřin. Po rychlé kombinaci rozvlnil síť v novojičínské brance Kryštof Stuchlík a bylo srovnáno.

Závěr první části se Ďáblům proměnil ve špatný sen. V čase 18:52 tečoval nahození Ervastiho mimo Málkův dosah Tomáš Káňa a Slezan rázem vedl. To však ze strany domácího celku nebylo v první části vše. O 32 vteřin později projel po pravé straně Josef Krejsa, jenž zamířil přesně do pravého horního rohu a Opava si tak do kabin odnášela dvoubrankové vedení.

Svěřenci Pavla Zdráhala měli možnost navýšit své vedení hned v úvodu druhé části, ale Málek dokázal komplikace ve svém brankovišti vyřešit. Novojičínští následně ustáli dvě oslabení a ve 35. minutě jim byla nabídnuta první přesilovka. V největší šanci se na konci početní převahy ocitl Roman Maliník, ale Slíž jeho střelu z mezikruží zneškodnil parádním zákrokem a stav se tak ve druhé třetině neměnil.

Ve 43. minutě odskočil Slezan do třígólového vedení. Šindelář našel před odkrytou brankou volného Tomáše Rouska, kterému stačilo pouze uklidit kotouč za Málkova záda. Ďáblové se utkání pokusili zdramatizovat, jenže poctivá opavská obrana nepouštěla novojičínský celek do větších gólových šancí. Když už se Ďáblové dostali do dobré střelecké pozice, tak Slíže zachránila branková konstrukce.

Slezan však v čase 50:37 udeřil v přesilové hře. Střelou do poloodkryté klece zvyšoval na 5:1 Tomáš Rousek. Opavští následně potěšili své příznivce dalšími dvěma góly. V 53. minutě se prosadil Jakub Slusarczyk, po jehož gólů se do pěstního souboje pustili Martin Dudáš s Jakubem Ludvíkem. Sedmý gól poté přidal Andrej Adamec. Na konečných 7:2 pak skóre upravil osmdesát vteřin před závěrečnou sirénou v přesilové hře Roman Maliník.