Bořek Kopecký

Dohrávka 20. kola přinesla naprosto odlišné utkání od posledního kola ve Vyškově. Ďáblové předvedli skvělý týmový výkon, který podpořil výborný Filip Hořejší, jenž zneškodnil několik vyložených šancí Havlíčkova Brodu. Novojičínské poslal do vedení v 15. minutě kapitán Robin Gebauer, který ve třetí části navýšil vedení Ďáblů v přesilové hře na 2:0. Na konečných 3:0 pak upravil skóre přesnou střelou do prázdné branky Zdenko Hudeček. Novojičínští tak přerušili sérii tří utkání bez zisku bodu a Bruslařům oplatili výsledek z posledního vzájemného střetnutí. Náročný program pokračuje sobotním zápasem ve Velkém Meziříčí.

20. kolo, 2. liga, pá 2.2.2024

BK Havlíčkův Brod
HK Nový Jičín

0:3

Branky a nahrávky: 15. Gebauer (Flok), 53. Gebauer (Flok, Kuboš), 60. Hudeček (Konečný, Maliník). Rozhodčí Čuňočka – Augusta, Štěrba. Vyloučení: 4:4. Využití:0:1. V oslabení 0:0. Diváci 275.

BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (Kukeně) – Ja. Novák (C), A. Dvořák, D. Vacík, Kerber, M. Krejčí, Benák, Kutlvašr – Tecl, Valášek (A), Voříšek (A) – Endál, Pártl, Kopic – Pavelec, Havlát, Bureš – Dymák, Košťál.

HK Nový Jičín: Hořejší (Málek) – Andrýsek, D. Holáň, Báchor, Kuboš, Hruška, J. Holáň, Dudáš – Berka, Flok, Gebauer (C) – Květoň, Hilšer, Konečný – D. Handl, Hudeček, J. Sluštík (A) – Kafka, Maliník (A), Zdeněk.

Ohlasy

Petr Kuboš (trenér HK Nový Jičín) „Určitě je to pro nás důležitý zápas, protože jsme jej skvěle zvládli. Věděli jsme, že nás čeká těžké utkání a potřebovali jsme se nakopnout po minulém zápase, který nám s Vyškovem vůbec nevyšel. Od začátku do konce jsme hráli to, co jsme chtěli. Dali jsme do toho srdíčko a odvážíme si tři body.“

Komentář k zápasu

Úvodní minuty nabídly hokej nahoru dolů, ale přes poctivé obrany k větší gólové šanci nedošlo. Na začátku 12. minuty hrál Havlíčkův Brod početní převahu, jenže Ďáblové přesilovku soupeře ubránili a v 15. minutě sami udeřili. Adam Flok zavezl kotouč do útočného pásma a jeho střelu z levého kruhu vyrazil Novák mezi kruhy, kde byl připravený Robin Gebauer, jenž přesnou střelou k pravé tyči poslal Ďábly do vedení.

První dvacetiminutovka již další šance nenabídla a Ďáblové si tak do šaten odnesli jednobrankový náskok. Novojičínští měli ve 26. minutě k dispozici první přesilovou hru, ale gólový rozdíl se neměnil. Ve 31. minutě se kotouč po střele Vacíka odrazil na hůl Tecla, jenže ten z dobré pozice nezamířil mezi tři tyče. Druhá třetina patřila domácím Bruslařům, ale Filip Hořejší zneškodnil všechny pokusy Havlíčkova Brodu a odmítl vyrovnání skóre.

Závěr druhé části však přinesl několik brankových příležitostí. Patnáct vteřin před sirénou číhal před odkrytou novojičínskou brankou Kerber, ale Havlát nakonec vzal zakončení na sebe a svou střelou z úhlu na Hořejšího nevyzrál. O chvíli později už byl Hořejší přece jen překonaný, ale domácím sebrala radost siréna, která zazněla chvíli před tím, než kotouč překročil brankovou čáru.

Bruslaři začali třetí třetinu v přesilové hře, ale větší šanci si vytvořili až po jejím konci. Kopic našel před brankou zcela osamoceného Endála, jehož zakončení dokázal Hořejší zneškodnit. Ve 48. minutě pak měli Ďáblové k dispozici početní převahu, která však trvala pouze třináct vteřin, když byl vyloučen za krosček Zdeněk. V rohu kluziště se následně vyskytla menší potyčka, po které usedli na trestnou lavici za hrubost Báchor s Teclem.

Hra čtyři na čtyři branku nepřinesla a v 53. minutě přišlo další vyloučení. Za nedovolené bránění pykal Dvořák a Ďáblové měli jedinečnou příležitost odskočit, což se jim také podařilo. Z pravého kruhu vystřelili Adam Flok a Novák vyrazil puk pouze nad sebe. Padající kotouč si následně našel Robin Gebauer, který ze vzduchu sklepl kotouč do sítě.

Bruslaři byli hladoví po snížení, ale vždy narazili na poctivou novojičínskou obranu a skvělého Filipa Hořejšího. Havlíčkobrodští se v závěru utkání rozhodli pro hru v šesti. Risk se jim však nevyplatil, když Ďáblové vyvezli kotouč z obranného pásma a od červené čáry poté zamířil přesně do prázdné branky Zdenko Hudeček. Novojičínští tak po třech zápasech slavili vítězství, na které se pokusí navázat již zítra ve Velkém Meziříčí.