Bořek Kopecký

Svěřenci Davida Dostála měli skvělý vstup do utkání, ale Kopřivnice ve druhé třetině zabrala a ve 32. minutě šla do vedení 3:1. Novojičínští však nesložili zbraně a nakopli se k obratu. Čtyřmi brankami otočili stav utkání na 5:3 a rázem museli dotahovat svěřenci Ladislava Majkuse. Kopřivničtí zdramatizovali utkání při hře bez brankáře, kdy snížili na rozdíl jediné branky. Těsný náskok si už však Ďáblové pohlídali a z derby berou tři body.

6. kolo, 2. liga, st 11.10.2023

HK Nový Jičín
HC ISMM Kopřivnice

5:4

Branky a nahrávky: 15. Zdeněk, 37. J. Sluštík (Konečný, Dudáš), 50. Květoň (Flok, Konečný), 51. Konečný (J. Holáň), 54. Zdeněk (Gebauer, Hanák) – 20. Velecký (Bartošák, J. Mach), 21. J. Mach (Suchý, O. Sluštík), 32. Pindel (Pastor, Raška), 59. Hlaváč (Pindel, Marek). Rozhodčí: Held – Gančarčík, Peluha. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci 469. Průběh utkání 1:0, 1:3, 5:3, 5:4.

HK Nový Jičín: Hořejší (Klimek) – Hladiš, Andrýsek, Báchor, Hanák, Hruška, J. Holáň, Dudáš – Berka, Flok, Gebauer (C) – Květoň, Hilšer, Zdeněk – Handl, J. Sluštík (A), Konečný – Škarka.

HC ISMM Kopřivnice: Baldik (Kubáň) – Krzak, Petrek, Marek, Hlaváč, Hrůzek, Bartošák, Kelnar – Suchý (A), O. Sluštík (A), Velecký – Gola, Pindel, Brodek – Indrst, J. Mach (C), Pargač – Pastor, Kubík, Raška.

Ohlasy

David Dostál (trenér HK Nový Jičín) „Dneska to bylo těžké utkání. Věděli jsme, že to bude složité, ale nečekal jsem, že až složité. V první třetině jsme plnili, co jsme chtěli. Dostali jsme se do vedení a tvořili jsme si další šance. Chyběl tomu uklidňující gól na 2:0. Poté jsme se po individuální chybě nechali vyloučit a gól do šatny udělal s hráči hodně.“

„Druhá třetina byla z naší strany katastrofická. Jezdili jsme po ledě jako psi za balónkem. Do třetí části jsme šli s tím, že jsme změnili útočné formace. Snažili jsme se sestavit silnou pětku, která by mohla rozhodnout zápas. A to se nakonec podařilo oběma pětkám, které jsme poskládali. Soupeři jsme v závěru dali opět možnost doufat, čemuž se musíme vyvarovat.“

„Středeční zápasy jsou vždy velice náročné. Kluci přijdou po celodenní práci a velkou roli hraje určitě únava, ale stejné podmínky má také soupeř. Musím poděkovat Kopřivnici, která předvedla fantastický výkon, hráči velmi dobře bruslili. Jsem rád, že jsme vyhráli, ale remíza by dnes byla zaslouženější pro oba týmy.“

Ladislav Majkus (trenér HC ISMM Kopřivnice) „Pro nás, bohužel, nešťastné utkání a odjíždíme bez bodu. Všechny nás to mrzí, ale takový je hokej. Teď už se musíme soustředit na sobotní zápas s Technikou.“

Komentář k zápasu

Úvodní minuty žádnou brankovou příležitost nenabídly. Ďáblové měli na konci šesté minuty po faulu Jakuba Macha k dispozici početní převahu, ale kopřivnická čtveřice přestála dvě minuty bez obdržené branky. V desáté minutě ujel kopřivnické obraně Konečný, jenže jeho pokus dokázal Baldik vytěsnit svými betony. Kopřivnický brankář podržel svůj tým také po střele Hilšera a následné dorážce Berky.

Ďáblové pokračovali v aktivní hře a tvořili si další šance. Na konci třinácté minuty skončila teč Handla jen těsně vedle pravé tyče kopřivnické svatyně. Na začátku patnácté minuty se Ďáblové dočkali vedoucí branky. Do samostatného úniku se dostal Jiří Zdeněk, jenž překonal Baldika střelou na teploměr. V závěru první části však přišlo srovnání v přesilové hře. Před novojičínskou brankou byl důrazný Michal Velecký, který střelou zblízka vyrovnal dvě vteřiny před sirénou na 1:1.

Kopřivnice měla na začátku druhé třetiny k dispozici další přesilovku, kterou opět rychle využila, když se z dorážky prosadil kopřivnický kapitán Jakub Mach. Hosté měli ve druhé části více ze hry a hrálo se především před Hořejším. Ve 27. minutě už byl novojičínský brankář překonán, jenže rozhodčí ztratili kotouč z dohledu a po odpískání ležel puk na brankové čáře.

Svěřenci Ladislava Majkuse si svou aktivitou došli pro třetí branku. Po nevydařené rozehrávce Ďáblů se z levé strany natlačil před Hořejšího Vojtěch Pindel, jenž Kopřivnici poslal do dvoubrankového vedení! V závěru třetiny hráli Ďáblové dvě přesilovky, ve kterých se jim podařilo snížit. Ve 37. minutě si odražený kotouč našel Jan Sluštík, který pohotovým zakončením snížil na rozdíl jediné branky.

Do třetí dvacetiminutovky vstoupili lépe svěřenci Davida Dostála, kteří si tvořili šance a byli hladoví po vyrovnání. Toho se dočkali na začátku 50. minuty. Flok našel před brankou Davida Květoně, který se neunáhlil se zakončením, kotouč si potáhl a poté vyrovnal střelou do poloodkryté branky. Novojičínští pokračovali v aktivní hře a v další minutě šli do vedení, když Baldika propálil prudkou střelou z pravého kruhu Viktor Konečný.

V 54. minutě podržel Ďábly Hořejší, jenž se roztáhl na brankové čáře a nepropustil kotouč za svá záda. Z následného protiútoku pak udeřil Jiří Zdeněk, který zakončil přečíslení dva na jednoho přesnou střelou na vzdálenější tyč. Kopřivnice to v závěru zkoušela v šesti a utkání ještě zdramatizovala, když se v 59. minutě prosadil Filip Hlaváč. Ďáblové si však zbylý jednobrankový náskok pohlídali a z derby berou všechny tři body.

Nejlepší hráči:

HK Nový Jičín - Filip Hořejší

HC ISMM Kopřivnice - Dominik Suchý