3. kolo, Přípravné zápasy 2014/2015, čt 21.8.2014

HK Nový Jičín
HC RT TORAX Poruba

2:4

Branky a nahrávky: 20. Gebauer (Kabeláč), 32. Kacíř – 31. Vaněk (Vrána, Sedlář), 35. Vrána (Vaněk, Slavík), 53. Tomášek (Peslar, Kilnar), 60. Sedlář (Tomášek). Vyloučení: 4:5, navíc Buček (POR) 5 min. + OK. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 152. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4.

HK Nový Jičín: Šrámek – Gebauer, Mráz, Kacíř, Kabeláč, Flašar, Hruška, Prokop, Mikšan, Vašut, Zdeněk, Gogolka, Horák, Ohera, Vnenk, Cabák, Chvostek F., Uhlár.

HC RT TORAX Poruba: Vrba – Slavík, Vajda, Žvátora, Jindřich, Puškár, Peslar, Baca – Sedlář, Vrána, Vaněk, Zachar, Mihal, Seidler, Buček, Pavlačka, Tomášek, Kilnar.

Ohlasy

Aleš Flašar (HC Nový Jičín): Hráli jsme proti nejsilnějšímu klubu v lize, který vyhlásil, že chce postoupit. Kluci bojovali a bruslili. Bohužel jsme dohrávali jen na osm útočníků. Skládáme stále tým, do toho máme marodku, jen mě mrzí, že se dnes zranili hned dva klíčoví hráči – Mikšan a Prokop, což byla taková skvrna na utkání. Naše hra jde stále nahoru, ale máme v nohou méně utkání, než má třeba Poruba. Půjdeme zápas od zápasu, hlavně aby se hra líbila lidem v publiku.

Martin Smeták (HC RT TORAX Poruba 2011): V utkání s Novým Jičínem jsme si vyzkoušeli jednoho juniora, na zkoušku dále přišel Žvátora a stále se zkouší Jindřich. V pondělí už chceme rozlousknout soupisku týmu a čtvrteční utkání nám hodně napovědělo i v otázce útočníků. Někteří hráči nás velmi svým výkonem překvapili a myslím si, že už máme jasno. Co se týče zápasu, jsem spokojen s výsledkem, protože Nový Jičín je nepříjemný soupeř. Samozřejmě oběma stranám chybělo hodně hráčů a do sezony to budou ještě velké boje.

Komentář k zápasu

Utkání se začalo v ostrém tempu a Porubští svou mírnou převahou nutili domácí Nový Jičín k drobnějším prohřeškům, jichž ale hosté nedokázali využít. Tu nejvážnější z nich měl na své holi v 15. minutě Jakub Peslar, jenž nejprve svou individuální akcí před Šrámkem přinutil obranu zatáhnout záchrannou brzdu a jenž se snažil následné nařízené trestné střílení využít ve stylu Petera Forsberga, bezvýsledně. Jenže na druhé straně vyfasoval Martin Buček pětiminutový trest a novojičínští borci výhodu potrestali, zbývalo pouhých sedm sekund do konce první části, když Kabeláč zleva vypálil na Vrbu, od něhož se kotouč dostal k Robinu Gebauerovi a ten se před odkrytou kasou nemýlil. Prostřední část přinesla pohlednou partii z obou stran, především pak v samé polovině utkání. Ve 31. minutě zařídil vyrovnání Rostislav Vaněk, který si Šrámka v domácí kase položil a zamířil mezi tři tyče. Jenže minutu nato po zaváhání hostující obrany zcela překvapil Marian Kacíř Adama Vrbu a opět strhl vedení na stranu Nového Jičína. Tento fakt nabudil Lukáše Vránu, který unikl v tandemu s agilním Vaňkem při vlastním oslabení domácí obraně, a ranou do levého růžky brány srovnal na 2:2. Třetí část byla z pohledu diváka více pasivnější, ač se válčilo o každý centimetr na ledě. Vrba nejednou musel vytáhnout svou lapačku proti oku lahodícím střelám svěřenců Aleše Flašara. Byla to ale Poruba, která se radovala z branky – Martin Tomášek obdržel jako na podnose kotouč mezi kruhy a zkušeně nedal svému sokovi s maskou na tváři žádnou šanci na úspěch. Definitivu zpečetil Marek Sedlář v samotném závěru utkání, kdy se novojičínští hráči pokoušeli v power-play vynutit minimálně prodloužení. Poruba tak zvítězila 4:2 a může se radovat ze třetí výhry v řadě.