Redakce

Ve středu 24. 1. proběhla na Zimáku akce Týden hokeje, kterou pořádal Český svaz ledního hokeje a klub HK Nový Jičín. Přinášíme vám report z této akce.

Krátce po 15. hodině se pomalu začaly objevovat skupinky rodičů s dětmi, kteří zamířili přímo k registračním stolkům. Hokejový dres i další dárkové drobnosti jim udělaly velkou radost, všichni se ochotně pustili do vepisování jména na dres i na nálepku na helmu. Chvíle čekání u registrace si rodiče i děti krátili s hrnečkem čaje v ruce, který pro ně klub připravil. Následná prezentace v klubovně byla stručná, ale informačně hodnotná, energická a pozitivně laděná.


Mezitím si trenéři vzali děti na "suchou přípravu". Menší rozcvička, práce s hokejkou a střelba na bránu děti připravila na pozdější dovádění na ledě. Poté už se děti v doprovodu rodičů přesunuly do šaten, obuly brusle a nasadily helmu. Děti, které brusle nebo helmy neměly, si je zdarma vypůjčily v klubové půjčovně bruslí. Z šatny si je odvedli trenéři, kteří děti vzali na led.

Některé z dětí trenéři znali z právě probíhajících Školiček bruslení, které o víkendech klub pravidelně organizuje. K velkému překvapení všech trenérů nebylo zapotřebí velkého množství chodítek, děti byli šikovné a zvládli bruslit bez pomoci.
Trenéři přistoupili k herním prvkům na ledě a „opičí dráze“ a posléze dostaly děti také hokejky a míčky, aby se trefovaly do branek, což děti uvítaly s nadšením. Děti, které stály na ledě poprvé, byly vedeny ve zvláštní skupince. V polovině času přišli za dětmi na led kluci s hokejového klubu, kteří s trenéry předvedli ukázku tréninku a zápasu v minihokeji.
Z reakcí rodičů jsme usoudili, že se jim akce líbila. Zaujala je nabídka Školiček bruslení a také naše hokejová přípravka.
Všem zúčastněným děkujem a na děti se budeme těšit už v hokejové výstroji a na ledě.