Daniel Kinc, Kryštof Severa

N o v ý J i č í n - Domácí se v první třetině dostali do dvoubrankového vedení. V následujících třetinách se už ale vysokoškoláci neprosadili, zatímco Nový Jičín přidal další dvě trefy. Domácí zvítězili 4:1.

První třetina započala šancí Jičína, ale se střelou z levého kruhu si Novák poradil. S následnou šancí si již brankář Brna poradit nedokázal, když první střela od Vašuta zasáhla břevno. Následná dorážka Robina Gebauerajiž skončila v brance Brňanů. Srovnat mohl ve druhé minutě Bustin, ale jeho teč skončila nad svatyní domácích. Neuchytila se ani šance v přečíslení tří proti dvěma obráncům, které zakončoval Ondřej Stehlík. Na druhé straně se do nebezpečné pozice dostal Novotný, ale jeho bekhendový pokus skončil v ochranné síti. Na začátku sedmé minuty ujel hostující obraně Jan Sonnek a svým blafákem překonal Nováka v brance Sov. Navýšit vedení mohl Michael Chvostek, ale zamířil těsně nad branku vysokoškoláků. Na druhé straně se do povedeného sóla rozjel Boček, ale na Slováka v bráně Jičína nevyzrál. Snížení Techniky přišlo ve dvanácté minutě, Kaluža v oslabení vybojoval puk pro Jana Bočka, který přejel modrou čáru a “golfákem“ propálil Slováka. Sovy se tlačily za vyrovnáním. To mohlo přijít v osmnácté minutě, v ponechané výhodě se zjevil před domácím gólmanem Jan Boček, ale forvard Techniky sám před Slovákem neuspěl. V následné přesilovce se neujala teč Fišerovy rány. V poslední minutě zahrozil Benýšek, ale ani jedna z jeho dvou střel se neujala. Do kabin se tak šlo za stavu 2:1 pro domácí Jičín.

Ve druhé části mohli navýšit své vedení domácí, ale přesilovou hru při vyloučení Fišery neproměnili. O chvíli později si početní výhodu zahrály i Sovy, ale ani těm se se přesilovka nepovedla. Hra ve druhé třetině připomínala spíše přehazovanou, ani jeden celek si nedokázal vytvořit pořádnou příležitost, a když už si nějaký tým šanci vytvořil, tak ta skončila na výborně chytajících brankářích. První větší šance domácích skončila brankou. Hostující Benýšek nestačil na svého soupeře a musel jej podrazit. Následné trestné střílení Jan Sonnek proměnil kličkou do bekhendu a Sovy musely dotahovat dvoubrankovou ztrátu. Technika se tlačila do zakončení, a když už to vypadalo nadějně, tak Švaňhal nedokázal poslat po chybě Slováka skákavý puk do prázdné branky. Nebezpečné střely Kaluži a Fišery skončily v lapačce, na druhé straně pokryl Novák šance.

Do závěrečné části vlétly Sovy aktivně, ale Slovák byl pro ně nepřekonatelný. Za hosty mohl zvýšit, Uhlár, ale nedotáhl svůj počin do zdárného konce. Tlak Techniky rostl, ale nepřicházely branky. Snížit mohl Kaluža, ale krátce před polovinou třetí třetiny minul odkrytou branku Slováka. Na druhé straně zahrozil Gebauer, ale jeho šanci zlikvidoval Novák. Technika hrála otevřený hokej a Jičínu se tak otevírala vrátka v obraně Brna, nicméně veškeré šance domácích zlikvidoval Novák. V patnácté minutě se ke střele z mezikruží dostal kapitán Stehlík, ale branku Jičína minul. S blížícím se koncem třetí periody se zvyšovala i agresivita v soubojích, nicméně vše v mezích pravidel. Další velkou šanci Techniky si připsal 190 vteřin před koncem Stehlík, ale jeho teč neskončila za zády Slováka, navíc byla provedena vysokou holí.
Ani průnik Švaňhala s Bustinem neznamenal snížení. Po oddechovém čase Techniky zůstal na střídačce brankář Novák a Sovy hrály vabank. Při hře bez brankáře předvedl výborný obranný zákrok Patrik Brzobohatý, když na vlastní modré zachytil pokus jednoho z domácích. Jičínští se tak branky dočkali až 35 vteřin před koncem, kdy se prosadil Jiří Slovák. V závěru dostal Nový Jičín možnost trestného střílení, které domácí Christov nedokázal proměnit.