Redakce

N o v ý J i č í n - vedení HK Nový Jičín se dohodlo na spolupráci s útočníkem HC Opava, Ivo Kociánem. V novém angažmá mu přejeme hodně úspěšných zápasů. Po domácím zápase s Opavou jsme Kocyho, jak se mu přezdívá, poprosili o rozhvor, abychom našeho nového hráče trochu poznali.

Ivo Kocián je zkušený hráč, který se snaží udělat vše pro dobro svého týmu. Buď střílet góly, jak prokázal v zápase proti Opavě, tak i dělat černou práci na ledě, která sice nejde vidět, ale pro tým je velice důležitá. 

1. Vítej v HK Nový Jičín, co si od tohoto angažmá slibuješ?

Díky. Pro mě osobně je to nový impulz a také motivace. HK NJ má dobrý tým a já doufám, že pomůžu a budu prospěšným článkem. Přál bych si, abychom dělali fanouškům svými výkony a výsledky radost, a abychom to dotáhli v sezóně co nejdál.

2. Jak se zrodil přestup do HK NJ?

Vinou zranění jsem loňskou sezónu nedohrál. V létě jsem se pak připravoval na novou sezónu individuálně a rozhodoval se, kde budu hrát. Během té přípravy mě oslovil p. Urban a dohodli jsme se na spolupráci.

3. Jak by ses charakterizoval na ledě? Tvé silné, slabé stránky?

Samozřejmě mám silné i slabé stránky a vím o nich, ale nechám si to pro sebe. :)

4. 5ekneš něco ze svého života, aby tě čtenáři poznali?

Většinu času trénuju, pracuju nebo trávím v autě na ose domov-práce-zimní stadion. Když mám chvíli čas, tak rád relaxuju u dobrého filmu nebo doplním hokej jiným sportem. Přítelkyně hraje aktivně beachvolejbal, takže se už nějaký ten rok tomuto sportu během léta také lehce věnuju. Baví mě to a snažím se v tom zlepšovat. Je to navíc i příjemné doplnění letní přípravy na hokejovou sezónu.

5. Doma proti Opavě to byl tvůj první zápas za HK NJ a hned dva góly, dobrý začátek ne?

Takový start pomůže a dodá sebevědomí. Lhal bych, kdybych řekl, že ne. Ale pořád je to jen příprava. Důležité bude naladit formu celého týmu na ligu. Bude jedno, kdo pak bude dávat góly, hlavně sbírat pravidelně body do tabulky.