Kateřina Krutilková

N o v ý J i č í n - Nový Jičín čeká ve středu tým, jenž obklopuje osmé místo tabulky, tedy poslední „postupové umístění“ do play off. Podaří se Novému Jičínu přivést výhru z Opavy, a tím porazit slezský tým i potřetí? Utkání začíná 10. února 2016 v 18:00.

Opava má od nové sezóny jiného majitele. Možná díky této zásadní změně nevstoupila Opava do nové sezóny, tak jak by si přála po loňském obrovském úspěchu v play-off, když se probojovala až do semifinále.

Z čtyřiceti kol Opava udolala pouze 15 vítězství. Jedno z vítězství bylo právě s Novým Jičínem, když si před domácím publikem vybojovali jediné vítězství. Další vzájemné zápasy, které se odehrály v Novém Jičíně, tým Aleše Flašara vyhrál.

Opava na konci února vyhrála s Břeclaví 3:1. Další dvě následující utkání se rozhodly až po samostatných nájezdech. Z utkání ve Valašské Meziříčí si Opava dedikovala dva body, ovšem s Moravskými Budějovicemi takové štěstí neměla, tudíž si domácí tým připsal pouze jeden bod.

Nejpřesnějším střelcem je Petr Chaloupka (17+9). Nejčastějším nahrávačem na góly je obránce Josef Tichý (7+22). Gólmanskou jedničkou není nikdo jiný než dlouholetý brankář Opavy Dušan Šafránek.