Kateřina Krutilková

N o v ý J i č í n - V sobotu 6. února zamíří do Nového Jičína Poruba. Hráči Jičína v této sezóně porazili ostravský tým pouze jednou. Vyrovná domácí tým bilanci vzájemných utkání?

Poruba má v této sezóně za sebou opravdu chvályhodné výsledky. V posledních zápasech ovšem nepředvádí výkony, na které jsou její fanoušci zvyklí. Začalo to v 35. kole, když nečekaně v prodloužení podlehli Opavě (3:4p). Hned poté si připsali opět pouze jeden bod, jelikož nezvládli nátlak Hodonínu (4:3p). Samostatné nájezdy se Vsetínem Porubě vyšly (6:5sn). Z následujícího zápasu si z Brna neodvezli ani jeden bod, jelikož nedokázali do domácí brány vstřelit ani jeden gól (3:0). Na rozdíl od Nového Jičína dokázala Poruba skvěle ubránit Karvinou a vyhrát výsledkem 6:1. Jak si tedy povede s Novým Jičínem?

Nejlepším střelcem je s přehledem David Zachar (29+19), jenž nastřílel do brány hostí hned 29 branek. Dalšími skvělými střelci jsou Aleš Kilnar (16+32) a David Ballner (17+15). Trestnou lavici nejvíce zahřál již zmíněný Aleš Kilnar s 128 TM.

Vzájemné zápasy

HC RT TORAX Poruba – HK Nový Jičín 8:3

HK Nový Jičín – HC RT TORAX Poruba 5:2

HC RT TORAX Poruba – HK Nový Jičín 4:0