Kateřina Krutilková

N o v ý J i č í n - Nový Jičín se chystá v oslabené sestavě na upadající Valašské Meziříčí. Vzájemná bilance zápasu je 1:2 pro Nový Jičín. Utkání začíná ve středu 27. ledna v 18:00.

Valašské Meziříčí se ocitlo v další sérií drtivých porážek. Bobři nestačili na Porubu (2:9), Frýdek-Místek (1:5), Kopřivnici (7:2) a ani na Břeclav (1:8). Tuto řadu proher bude chtít Valmezu prodloužit Nový Jičín, jenž po předešlém ztraceném utkání spadl na sedmé místo.

Novému Jičínu se v posledních zápasech opravdu dařilo. Sérií čtyř výher překazila Technika, která nedala Jičínu jedinou příležitost a odjela z hostujícího prostředí s čistým kontem.

Valašské Meziříčí má hned dvě posily. Na lavičku Bobrů přišel s Novým rokem také nový trenér David Handl, který ještě část předminulé sezóny trénoval Nový Jičín. Mezi další posilu patří staronový Lukáš Zábojník, který se bude snažit lépe bránit bránu domácích.

Mezi nejlepšího střelce Bobrů patří Václav Studený (9+8). Střeleckou špičkou Nového Jičína je Jakub Ižacký (18+15), který vsítil 2x více branek než forvard Studený.