Kateřina Krutilková

N o v ý J i č í n - Nový Jičín vyhrál již 4x po sobě. O další vítězství se bude snažit již tuto sobotu s Technikou, kterou ještě v této sezóně neporazil. Podaří se mu prodloužit vítěznou sérii? O udržení 6. pozice Nový Jičín bude usilovat v sobotu 20. ledna 2016 od 17:00.

Technika se ocitla jako vítěz 6x v řadě, ale v posledních dvou zápasech nestačila na Hodonín (2:0) a Vsetín (2:4). Technika se aktuálně pohybuje na úctyhodném čtvrtém místě, ovšem má stejný počet bodů jako Hodonín, a pokud by se jí poštěstilo, mohla by do play-off vstupovat z třetího místa. Kromě Frýdku-Místku vysokoškoláky už čekají pouze týmy z druhé poloviny tabulky. Podaří se Technice vybojovat třetí místo?

Naopak Nový Jičín v posledních zápasech doslova zářil. Oproti vysokoškolákům Hodonín i Vsetín Nový Jičín porazil. A co víc? Dokonce postoupil v tabulce na 6. místo. Pokud si bude chtít tuto výhodnou pozici pro vstup do play-off udržet, vítězství v sobotu je pro domácí tým hodně důležitý.

Do konce základní části zbývá pouze 9 zápasů, tudíž každý bod je v tuto chvíli klíčový.

Nejlepším brněnským střelcem je Petr Jurča (20+11) a nejproduktivnějším „nahrávačem“ Jakub Kadlec (10+16). Brankářskou jedničkou Techniky je Pavel Jekel, jenž odchytal v této sezóně již 32 zápasů.

V Novém Jičíně si pozici nejproduktivnějšího střelce drží již delší dobu Jakub Ižacký (18+15). Ovšem nejlépe bodovaným domácím hráčem je Jakub Lehečka (9+27). Novojičínská jednička Iláš do zápasu s největší pravděpodobností nenastoupí a do domácí brány nejspíše nastoupí Daniel Chvostek, jenž předvedl v posledním domácím zápase se Vsetínem chvályhodný výkon.