Kateřina Krutilková

N o v ý J i č í n - Výborný třicetiletý novojičínský útočník, jenž se opět vrátil do Nového Jičína z Polské nejvyšší soutěže, poskytl rozhovor po posledním domácím zápase se Vsetínem.

Vraťme se ještě k poslednímu zápasu v Kopřivnici. Výsledek byl opravdu těsný. Jak jste toto utkání viděl vy?

Já si myslím, že byl těsný z důvodu, že jsme nepodávali takový výkon jako v předchozích zápasech. Nejspíše jsme brali, že je to tabulkově slabší soupeř, a možná proto jsme do zápasu vstoupili trošku laxněji a taky ten výsledek tomu odpovídal.

V Kopřivnici se zranil Iláš, což vyvolalo z pohledu diváků jistý strach o sobotní důležitý zápas se Vsetínem, když do brány měl nastoupit Chvostek, jak jste to vnímal z pohledu spoluhráče Vy?

Samozřejmě, že David je naše jednička. Podává perfektní výkony a ve spoustě zápasech chytl několik střel navíc, čímž nám hodně pomohl k výhře. Určitě má své kvality, ale zase na druhou stranu Chvosťa je naše dvojka a v zápase se Vsetínem předvedl své kvality. Já jeho výkon hodnotím hodně pozitivně.

V čem vlastně spočíval váš sobotní skvělý projev na ledě?

Je to derby… Přijede více diváku, navíc někteří kluci ve Vsetíne hráli. Je to úplně jiná atmosféra, takže se lépe hraje a Vsetín má čtyři kvalitní pětky a vždycky když přijede nějaký tým z vrchu, tak si myslím, že ty slabší týmy k tomu přistoupí jinak, a proto i my jsme měli tento přístup a podali jsme lepší a zodpovědnější výkon. Hráli jsme srdcem.

Patříte mezi nejlepší nahrávače týmů, co si myslíte, že je Vaší největší předností?

Možná máme zde nejvíce zkušeností společně s Davidem Mikšanem a spol.,… Mimo druhou ligu jsme hráli i jinde a myslím si, že to je naše přednost. Naše úloha je asi tvořit šance spoluhráčům.

Kde si myslíte, že Vsetín udělal chyby, že neproměnil 6 přesilovek anebo kde vy jste naopak vynikali, že se vám podařilo ubránit 3 na 4.

V posledním zápase jsme předvedli naši bojovnost a hru srdcem. Oni neproměnili,… Prostě jim to nevyšlo. Na to není žádná taktika ubránit oslabení ve třech. To už je na ledě, jak se kdo postaví a kdo kde lehne.

Ve středu Vás čeká Břeclav, tu jste ještě letos neporazili. Budete na toho soupeře vymýšlet něco speciálního?

Já bych raději nic speciálního nevymýšlel, protože jsme byli pokaždé lepší a pokaždé jsme si to prohráli svými chybami. Takže já si myslím, že do Břeclavi pojedeme s tím, že vyhrajeme. Doufám, že k tomuto zápasu přistoupíme a nastoupíme jako se Vsetínem.