Kateřina Krutilková

N o v ý J i č í n - Začíná poslední série vzájemných zápasů před play-off. Do Nového Jičína přijede v sobotu 16. ledna výborný Vsetín, který drží druhé místo tabulky. Utkání začíná v 17:00.

Nový Jičín čeká dobře hrající Vsetín, jenž si v této sezóně vybojoval již 71 bodů. Vsetín bude usilovat o další tři body právě v Novém Jičíně, kde je ovšem nečeká nic lehkého, protože právě Jičín patří do pětice týmů, která dokázala Vsetín porazit.


Vsetín 8x v řadě vyhrál, ale v posledním zápasu narazil na Hodonín (6:3), který dobře hrající tým porazil i ve třetím utkání. Nejvíce branek za jeden zápas nasázel Vsetín ve Valašském Meziříčí, kde zasvítilo za meziříčskou brankou červené světlo hned 12x.

Nejlepším střelcem celé soutěže je Jan Kolařík (26+23), jenž vsítil do brány soupeřů už 26 branek. Dalším výborným hráčem je Petr Dvořák (13+26) s velice pestrou hokejovou kariérou, který se po několika letech vrátil zpět k českému hokeji a za Vsetín letos nastřílel již 13 branek. Trenér Viktor Hlobil dává absolutní důvěru Petru Hromadovi (90,5%), který si minulou sezónu vyzkoušel chytat 9 zápasů za extraligový Zlín.